Highlights/Platte wagen Journaal

DSVD –

Highlights 16 -4-2019. 

Het was niet bepaald het meest succesvolle weekend voor DSVD, maar misschien dat het paasweekend voor een wederopstanding kan zorgen.

Het eerste had een zware uitwedstrijd tegen NEO, de ploeg in vorm, die nog meedoet voor de titel. Een ploeg ook die kort voor kerst nog verrassend op een 2-0 nederlaag werd getrakteerd door onze jongens. Zo vlak voor Pasen lieten de Bornenaren zich niet opnieuw verrassen. Hoewel DSVD zeker de tweede helft best aardig meedeed en er eigenlijk helemaal niet zo slecht gespeeld werd, was het krachtsverschil tussen beide ploegen net iets te groot. Positief was in elk geval wel dat onze jongens zich uiteindelijk niet naar de slachtbank lieten leiden, al zag het daar na een half uur spelen en een 3-0 achterstand, wel even naar uit. Komende zaterdag (Paaszaterdag. Aanvang: 14.00 uur) moet het eigenlijk gebeuren, want dan komt Reunie op bezoek. De ploeg uit Borculo staat dan wel voorlaatste, maar daar werd in het openingsduel wel van verloren. Bij een overwinning doen de mannen van Niki Leferink goede zaken om nog een jaartje te overleven in de 3e klasse. Misschien zit een stunt op tweede Paasdag tegen koploper Eilermark er ook nog wel in. Hoewel niet echt aannemelijk, is dit wel een ploeg die niet graag naar Deurningen komt. We zullen het zien.

Het tweede streed voor wat het waard was tegen subtopper SDC’12 en had zeker een gelijkspel verdiend. Maar in de fase waarin het nu zit, mogen er eigenlijk geen wonderen verwacht worden, al was de 2-0 nederlaag wel een beetje zuur. Op tweede Paasdag gaan onze jongens op bezoek bij ATC, dat nog volop meestrijdt om de titel. Opvallend genoeg werd deze ploeg thuis met 3-0 verslagen. Dit huzarenstukje herhalen zou pas echt een wonder zijn.

Waren er dan helemaal geen overwinningen te bespeuren afgelopen weekend? Jawel, zij het nipt, wisten onze jongens van het derde wel te winnen bij NEO. Dit is niet de concurrent die bovenaan staat, maar een ander team van deze honderd jarige vereniging, die beduidend lager staat. Een zuinige 2-1 overwinning was genoeg voor 3 punten en zodoende bleef men in het spoor van de koploper. Volgende week donderdagavond wacht de topper in Deurnigen.

Het vierde wist na 3 weken eindelijk weer eens te winnen. Het had geen kind aan Sportclub Vroomshoop en won met maar liefst 10-1. Bovendien liep het ook nog eens 2 punten uit op de naaste concurrent, zodat de titel op een midweekse avond gepland staat. We houden u op de hoogte.

Het vijfde moest op brunchtijd aantreden tegen de oudste club van Nederland. Geen tijdstip voor onze jongens zo midden op de dag. De nodige personele problemen zorgde er mede voor dat PW met 3-1 won en over onze jongens heen gingen in de stand.

Het zesde ging op bezoek bij koploper Luctor en kwam er niet echt aan te pas. Er werd nog wel 2 keer gescoord, maar de tegenstander trof net iets vaker doel. Naar verluid had de 10-2 nederlaag ook wel een 1-2 overwinning kunnen zijn, maar dat bleek toch niet het geval.

De Veteranen moesten het dan maar doen dit weekend en deden dat ook. VP1 speelde weer eens een derby tegen UD en wist ruimschoots te winnen met 2-1. Ook in de derde helft duidelijk de sterkste. VP2 spande zich niet bovenmatig in tegen RSC, maar het leverde verrassend genoeg nog wel een punt op: 2-2. Toch weer een puntje erbij.

JO19-1 zit in een zware klasse en moet het doen met een krappe selectie. Dan kan het soms best verrassen, maar soms komt het ook gewoon net tekort. Een week met 2 gezichten afgelopen week, want midweeks won het heel knap van het nog ongeslagen NEO met 2-0. Op zaterdag tegen De Zweef ging het met dezelfde cijfers onderuit. Waarbij aangetekend dient te worden, dat ook dit geen kinderachtige tegenstander was. JO17-1 uit bij Vogido nipt met 4-3. Jammer, want dit team wacht nog steeds op haar eerste overwinning. Die overwinning boekte JO17-2 de week ervoor al, maar kon dit geen vervolg geven tegen Sparta Enschede. Het ging met ruime cijfers onderuit. JO15-1 ging op bezoek bij Victoria’28 en ging met 2-1 nipt onderuit. JO13-1 is bezig aan een prima voorjaarscompetitie. Omdat de verschillen klein zijn, doet het ondanks een vijfde plek, nog volop mee om de titel. Dat kwam mede door de prima 6-2 overwinning op VMC. JO11-1 speelde tegen Avanti een doelpuntrijke wedstrijd, maar ging wel met 4-7 onderuit.

Bij de pupillen haalde JO10-1 weer eens flink uit tegen Vogido. Met 10-4 was het duidelijk de betere ploeg. JO9-1 maakte het een stukje spannender bij Wilhelminaschool en scoorde ook iets minder vaak. De rood/wit/blauwen waren dan ook met 4-1 te sterk. JO9-2 speelde een puike partij uit bij Berhuizen. Met 11-2 lieten zij er geen misverstand over bestaan, wie deze morgen de sterkste was: onze jongens! JO8-1 tenslotte was weer zo sportief om tegenstander De Esch ook eens wat te gunnen. De strafschopserie werd dan wel weer overtuigend gewonnen en dat is ook wat waard!

 

 

Highlights 18-3-2019:

I.v.m. overvloedige regenval, werden afgelopen weekend de meeste wedstrijden afgelast. Alleen op kunstgras en dan ook nog met zwemvliezen aan, kon er gevoetbald worden. Dat betekende voor DSVD dus een zeer beperkt programma.

Dat betekent tevens dat de overvolle kalender voor de meeste teams nog voller gaat worden. Flink inhalen dus.

Voor het eerste en tweede geldt dat (nog) niet, want zij kwamen gewoon in actie. Maar een echt groot succes werd dat niet qua resultaat. Want het eerste ging op bezoek in Lonneker om tegen de plaatselijke LSV aan te treden. Een directie concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, waren onze jongens zeker niet de mindere van de thuisploeg. Het zat alleen allemaal even niet mee deze middag. Het dubbeltje viel eigenlijk steeds net de verkeerde kant op: geen penalty krijgen aan de ene kant en er onterecht 1 tegen krijgen aan de andere kant. Tel daarbij op dat je zelf de vaak prima gecreëerde kansen niet benut en je de tegenstander in het zadel helpt door zelf niet adequaat te zijn achterin. Dan krijg je het deksel op de neus, want zo werkt het in het voetbal. Toch hoeven Niki Leferink en zijn mannen niet te wanhopen, want het spelbeeld van de tweede helft biedt zeker aanknopingspunten voor een goed vervolg. A.s. zondag wacht alweer een nieuwe uitdaging, want dan gaan we op bezoek bij Losser. Opnieuw een naaste concurrent en hiertegen moet toch een resultaat geboekt worden willen we niet onder de streep belanden.

Het tweede ging op bezoek bij subtopper Achilles’12 en kwam van een natte kermis thuis. Op het kunstgras zette het de reeks van het hele seizoen al door: namelijk na een prima overwinning, volgt bijna altijd een nederlaag. Vorige week was nog keurig gewonnen van Vogido en nu gingen de mannen van Ron Kerkhof dus onderuit in Hengelo. Werd thuis nog van deze ploeg gewonnen met 3-1. Nu ging het met dezelfde cijfers onderuit. Gevolg van dit alles is wel dat ons tweede keurig in de middenmoot staat. De overige seniorenteams hadden allemaal wel last van de moesson en moesten op zoek naar alternatieven om toch bezig te blijven. Van onderwaterhockey tot het al oude “100-meter-stilliggen-voor-teams” of gewoon ouderwets een potje bowlen, alles werd uit de kast gehaald om de teamgeest te bevorderen. Hopelijk mogen ze volgende week weer de wei in.

Bij de senioren 45 plus was het VP 2 dat de tropische regen trotseerde en zij boekte opnieuw een zege in een kerkdorpenderby. Na RSC, was nu UD aan de beurt om aan de zegekar gebonden te worden. Weliswaar met de minimale cijfers van 3-2 werd er gewonnen, maar 3 punten toch weer binnen en de weg richting de subtop is definitief ingezet.

Bij de jeugd was het op zaterdag ook een uiterst beperkt programma. JO17-1 ging op bezoek bij ON en wacht na 3 wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning. Het andere Oranje was met 3-2 net iets te sterk voor onze jongens. Ook JO15-1 mocht de kicksen aantrekken en ging op bezoek bij vv Borne, dat in deze leeftijdscategorie blijkbaar een goede lichting heeft. Want de Bornenaren waren met 2-0 net iets te sterk voor onze jongens. Maar met 4 overwinningen op rij was dit dan ook de trotse koploper, dus zo slecht hebben onze jongens het niet gedaan.

Tenslotte gingen ook gewoon weer 2 pupillenteams de wei in. Dat zijn de boys met karakter, die laten zich niet uit het veld slaan door een beetje vorst, of water. JO9-1 ging dan ook als de brandweer en speelde een spectaculaire bij Quick’20. Aan het eind van de rit stond er gewoon 5-5 op het scorebord, waarbij het massaal opgekomen publiek de grote winnaar werd. Ook JO9-2 liet zich niet afschrikken door wat hemelwater en ging ook al bij Quick op bezoek. Zij waren dan wel weer sportief om de thuisploeg de overwinning te laten. Maar onze razende reporter meldt dat onze jongens ook net zo goed met 6-2 hadden kunnen winnen.

Komende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op naar een volledig programma!

 

Highlights 11-3-2019:

Het zottenfeest zit er weer op en er kan weer gevoetbald worden…. Mits de weergoden geen roet in het eten gooien. Dat was afgelopen weekend bijna het geval. Zeker op zondag, toen het ’s middags met bakken uit de hemel kwam. Maar er was al afgetrapt bij ons eerste elftal dat thuis tegen De Tukkers aantrad. Het werd een compleet waterballet, waarbij de bezoekers verdiend met de punten ervandoor gingen. Jammer, mar uithuilen en opnieuw beginnen, want voor komende zondag staat een belangrijd duel tegen LSV op de rol. Een naaste concurent die afgelopen week verrassend won bij NEO. Belangrijk dus om in Lonneker een resultaat te behalen. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar we zullen het zien.

Het tweede had een prima weekend en wist in de slotfase de volle buit te grijpen tegen Vogido. Door deze 2-1 overwinning hebben onze jongens de doelstelling al bijna gehaald, want ze staan keurig in de middenmoot. Het vierde won ook haar twaalfde wedstrijd en is pas net over de helft, maar al wel bijna kampioen. Het had geen kind aan de nummer laast Langeveen en won dan ook met 8-1. Titel wordt voor Pasen verwacht.

Het vijfde speelde bij koploper BWO en deed het zeker niet onaardig, want ze hielden deze nog knap op 2-1. Geen punten, maar wel de complimenten dus. Het zesde deed het wat dat betreft nog beter, want ook zij streden tegen een kampioenskandidaat. Verrassend genoeg wisten zij MVV’29 op afstand te houden en aan de hand van Richard Steghuis naar een comfortabele 3-2 te leiden.

VP1 moest tegen de koploper Losser en zonder zich bovenmatig in te spannen, wisten ze zich toch kranig staande te houden. De bezoekers wonnen uiteindelijk wel met 0-5. VP2 heeft het carnaval wonderwel overleeft en boekte de eerste overwinning van dit kalenderjaar. Het was met 4-3 te sterk voor de leeftijdsgenoten van RSC.

Bij de jeugd mocht JO19-1 ook weer de wei in en ook zij lijken de carnavalperiode goed te heben verteerd. Op bezoek bij Quick’20 wonnen ze nipt met 2-1. Maar dat betekent wel dat onze jongens nog steeds de maximale score hebben in deze zware klasse.

JO19-2 is zover nog niet, want zij verloren ook hun tweede duel.  NEO was met 3-0 net iets te sterk. Ook JO17-1 heeft haar ritme nog niet gevonden na de winterstop. Thuis gingen ze met 2-0 onderuit tegen Achilles/Emos, maar dat is dan ook 1 van de topploegen in deze competitie. JO15-1 pakte haar eerste punt. Thuis tegen TVC werd het 1-1, dus de opwaardse lijn lijkt te zijn ingezet. JO13-1 behield tegen ATC de brilstand en dat betekende alweer de tweede remise op rij. Nog wel ongeslagen dit team, dat dan weer wel.

JO11-1 moest op bezoek bij de koploper Quick’20, dat dan ook net ietsjes te sterk was voor onze jongen.

JO10-1 leed een zeldzame nederlaag, want dat had het dit seizoen nog niet vaak gedaan. Tegenstander De Esch was met 7-5 net iets sterker.

JO9-1 daarentegen won dan weer wel. Zij speelde een prima wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van WVV’34 en wonnen met 5-2.

Tenslotte JO8-1 dat verloor nipt met 5-3 van BWO, maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn.

 

Highlights 25-2-2019:

Tussen al het carnavalsgeweld door werd er de afgelopen weken ook nog gewoon gevoetbald. Nou ja, gewoon? Door de plotseling invallende lente kon er vanwege de weersomstandigheden in elk geval op alle velden gespeeld worden. Echter krokusvakantie en carnavalsperikelen gooiden de afgelopen 2 weken links en rechts het nodige roet in het eten. Afgelopen weekend was er een inhaalprogramma ingepland en stonden er voor de jeugd b.v. helemaal geen wedstrijden op het programma. De week ervoor stonden er meer spelers op de lange latten, dan op voetbalschoenen. Een beperkt programma dus.

Ons eerste kwam wel gewoon 2 keer in actie en haalde buitenshuis 4 in 2 wedstrijden binnen. Belangrijke punten ook in de strijd om het lijfsbehoud. Tegen de nummer laatst Victoria’28 had het aan 1 helft genoeg om orde op zaken te stellen. Middels enkele prachtige treffers werd in Enschede met 6-1 gewonnen. Afgelopen zondag moesten onze jongens op bezoek bij Twenthe Goor, een directe concurrent en relatief onbekende tegenstander. Ondanks dat de kansen er wel waren, wisten de mannen van Niki Leferink deze pot toch niet in winst om te zetten. Hierdoor kwam er een dit seizoen bekende uitslag op het scorebord: 1-1. Hiermee ligt DSVD redelijk op schema, maar moeten er de komende weken nog wel punten gepakt worden.

Het tweede kwam de afgelopen weken opvallend vaak in actie en mocht ook nu weer 2 keer de wei in. Veel punten leverde dat niet op, want tegen WVV’34 werd redelijk kansloos met 4-1 verloren en afgelopen week stond de thuiswedstrijd tegen Kosc op het programma. Deze ploeg bivakeert in de onderste regionen en het was dus zaak om hier niet tegen averij op te lopen. Even leek het er niet best uit te zien voor onze jongens, maar men wist toch nog een 2-2 gelijkspel over de streep te trekken. Toch een belangrijk punt.

Het derde zag in de winterstop haar competitie behoorlijk ingekrompen worden en dat leverde hun bepaald geen windeieren op. Door 2 doelpuntrijke overwinningen zijn onze jongens zelfs opgerukt naar de tweede plek in de ranglijst. Na een 7-4 overwinning bij TVO deden ze het afgelopen zondag tegen Achilles’12 nog eens dunnetjes over door met 3-2 aan de goede kant van de score te blijven. Hierdoor komt zelfs koploper NEO zelfs weer in het vizier. De ploeg waar ze de eerste wedstrijd nog zo dik van op de broek kregen. Het kan verkeren.

Het vierde is veel te druk met carnavalvieren, maar speelde tussendoor nog wel even een wedstrijdje. Voor hun doen deden ze rustig aan tegen RSC en wonnen “slechts” met 3-1. Kampioenschap wordt verwacht op 14 april, naar verluid.

Het vijfde speelde 2 keer thuis en verloor van LSV, maar wist afgelopen week wel de oudste club van Twente te verslaan. Tegen het tweede elftal van PW werd met 3-2 gewonnen. De veteranen hadden vorige week beiden een “oude-mannen-dag” en dat mocht ook wel nadat ze de week ervoor beide van een topteam hadden verloren.

Bij de jeugd hebben de meeste teams al wel langzaam een begin gemaakt aan hun voorjaarscompetitie. Zo won JO19-1 uit bij DOS’37 in Vriezeveen met 3-1. Dat is een lekker begin aan een competitie met alleen aar pittige tegenstanders. JO19-2 verloor haar eerste wedstrijd met 0-2 van DRC’12, maar dat gaat wel goedkomen met deze jongens. Ook JO17-2 moet er nog even inkomen, getuige de 4-1 nederlaag bij ATC.  JO13-1 begon met een verdienstelijk gelijkspel bij RSC: 3-3.

Tenslotte speelden de pupillen nog wel gewoon en zagen we dat JO9-1 net iets tekort kwamen tegen hun leeftijdsgenoten van Reutum. Maar dat is geen schande. JO9-2 wist wel haar eerste wedstrijd dit jaar te winnen. Met 8-2 waren zij duidelijk een maatje te groot voor ATC. JO8-1 ging nipt onderuit tegen Emos en al liep het in de dubbele cijfers, het had net zo goed andersom kunnen zijn, aldus de plaatselijke verslaggever.

Volgende week zal voor menigeen het voetbaltenue ingeruild worden voor de carnavalskiel en daarna gaan we vrolijk verder.

Alaaf

Highlights 13-2-2019

Tussen allerlei carnavalsperikelen door, wordt er ook nog af en toe gevoetbald. Hoewel in deze tijd van het jaar geen pijl op te trekken valt en afgelastingen vaker regel dan uitzondering zijn (zeker als je geen kunstgras hebt), heeft de KNVB toch alweer een volledig programma gepland. We zijn echter totaal afhankelijk van de weergoden, dus we zien wel waar het schip strandt.

Het eerste kwam 2 weken terug voor het eerst in 2019 in actie op het kunstgras van Avanti. Het werd niet echt een onverdeeld succes, want onze jongens gingen met 4-1 onderuit, tegen deze subtopper uit Glanerbrug. Afgelopen week stond er een thuiswedstrijd gepland, dus dat ging niet door. A.s. zondag wacht een zeer belangrijke wedstrijd, die zeer waarschijnlijk wel doorgang zal vinden. Dan gaan ons vlaggenschip op bezoek bij de nummer laatst Victoria’28. Belangrijk dus om hier punten te halen, dus zaak is het om gefocust te zijn.

Het tweede kwam vorige week wel in actie en speelde ook nog eens een onvervalste derby tegen Saasveldia. De koploper werd op 2-2 gehouden, wat op zich een knappe prestatie is. Nu werd er wel wat hulp in geroepen van enkele spelers van het eerste, maar toch.

Bij de jeugd speelde JO17-1 intussen ook haar eerste wedstrijd van de nieuwe competitie, ook al bij Saasveldia. Zij gingen in deze derby wel onderuit, want zij zagen rood/blauw met 3-0 met de eerste drie punten aan de haal gaan. JO15-1 begon haar nieuwe competitie ook al niet erg voortvarend, want zij gingen onderuit bij SDC’12. In Denekamp waren de grensbewoners met 4-1 te sterk.

Verder kwamen alleen nog de pupillen in actie, waarmee bewezen is dat het met mentale hardheid van onze jongste leden wel snor zit. Deze die-hards schrikken niet terug voor een beetje winter, maar gaan gewoon de wei in! JO10-1 is een stapje hoger gegaan na al die grote overwinningen in 2018. Dat was al te merken, want tegen NEO werd het een even spannend, als spectaculaire pot. Met 7-6 trokken onze jongens wel aan het langste eind, omdat ze nu één maal gewend zijn om te winnen.

Zo ver is JO9-1 nog niet, maar tegen TVO maakten ze er wel weer een attractieve pot van.  De thuisploeg was met 8-4 net iets te sterk, maar onze jongens komen er aan.

Dat doet ook JO9-2, want zij kwamen nog dichter bij de overwinning tegen De Esch. Er werd maar liefst 4 keer gescoord, maar de tegenstander deed dat net iets vaker. Maar dat is een detail.

IJs en weder dienende: volgende week meer highlights

Highlights 18-12-2018

Het is koud, het is guur, de kerstdagen naderen, iedereen is in voorbereiding op de feestdagen en…… tussendoor wordt er ook nog eens zo af en toe gevoetbald. Afgelopen weekend stond er al een zeer bescheiden programma op de rol en daarvan werd ook nog eens de helft afgelast. Zelfs voor komende week heeft de KNVB in al haar wijsheid besloten dat de bal nog gewoon moet rollen op het veld. En dan hebben we het dus niet over een kerstbal. Sterker nog: ons eerste komt dit jaar zelfs nog 2 keer in actie voor een officiële wedstrijd! Het betreft hier 2 thuiswedstrijden, dus niet op kunstgras, in december…….. U mag zelf bepalen hoe groot de kans is dat deze door zullen gaan.

Desalniettemin heeft ons vlaggenschip voor donderdagavond een bekerwedstrijd op het programma staan tegen Vroomshoopse Boys.  Het betreft hier een subtopper uit de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Voorwaar geen gemakkelijke opgave, maar als je nu een keer zover bent in het bekertoernooi, tref je deze tegenstanders.

Voor aanstaande zondag is het afgelaste duel tegen NEO opnieuw geprogrammeerd.  IJs en weder dienende kan dit natuurlijk een mooie uitsmijter van het jaar worden, tegen deze potentiële titelkandidaat. Voor het eventuele eindresultaat zullen wij u hier op deze plek niet meer berichten dit jaar en verwijzen wij naar de site van DSVD.

Ook het tweede speelt nog een bekerwedstrijd dit kalenderjaar. En wel op zaterdagmiddag thuis tegen hoofdklasser Excelsior’31. Voor hen geldt hetzelfde als voor het eerste: als je zover komt in de beker, kom je deze ploegen tegen. Prachtig natuurlijk, al speel je die liever onder een wat andere temperatuur.

Nu kwamen afgelopen weekend ook nog eens 2 ploegen in actie en misschien dat we het jaar wel met een 100% score aan overwinningen kunnen afsluiten, want zowel het vierde als JO11-1 wonnen hun laatste wedstrijd van dit jaar!

Voor het vierde is dat natuurlijk geen verrassing, want zij hebben het hele seizoen nog niks anders gedaan dan winnen. Of het nu competitie is of beker, de punten gingen altijd in de tas. Dit keer ging het voor de derde keer in een maand tijd op bezoek in Ootmarsum voor een wedstrijd tegen een elftal van Kosc. Dit keer was het vierde elftal van deze vereniging aan de beurt en het betrof hier een bekerwedstrijd, tegen een team dat een klasse hoger speelt en het hierin niet onverdienstelijk doet. Echter ook zij waren niet opgewassen tegen onze jongens die met een 5-1 overwinning doorbekeren.

JO11-1 tenslotte won haar laatste wedstrijd met 4-3 van De Esch! En dat is toch bijzonder leuk voor deze jongens en meisjes van dit team. Zij begonnen in een iets te zware klasse en zijn daarna lager gaan spelen. Ook daar trof het in eerste instantie enkele zware tegenstanders, maar aan het eind heeft het zich toch knap hersteld. Goed gedaan, dus.

Dat geldt voor alle jeugdteams overigens, hoewel de resultaten in een enkel geval  misschien soms wel tegenviel. Maar dat is nooit de basis van het jeugdvoetbal, want dat is altijd plezier en van daaruit je ontwikkelen als voetbal(st)er. Het helpt dan zeker als er gewonnen wordt,  want dan blijft de stemming doorgaans altijd prima, maar dat is dus niet het allerbelangrijkste. Daarom is het ook fijn dat na de winterstop de teams opnieuw ingedeeld worden naar hun eigen sterkte.

Ook daarvan zullen wij u volgend jaar weer wekelijks op deze plek berichten.

Voor nu wenst het voetbalbestuur iedereen hele fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig en sportief 2019!

 

Highlights 11-12-2018:

Zo is het bijna een jaar lang kurkdroog en zo heb je aan het eind van datzelfde jaar plotseling toch nog afgelastingen vanwege te natte velden. Aangezien wij in Deurningen nog het liefst op echt gras voetballen en niet over kunstgras beschikken, gingen vorig weekend alle thuiswedstrijden eruit. Dat betekent dat een aantal jeugdteams haar competitie net niet helemaal af kan maken. Voor eventuele kampioenschappen had dit overigens geen gevolgen. Alleen JO19-1 had theoretisch nog een kans om haar uitstekende najaarscompetitie met een titel te bekronen. Dat gebeurde echter niet, want in een roerige wedstrijd bij Victoria’28, de nummer 3 van de ranglijst, kwamen onze jongens niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een overwinning had overigens ook niet volstaan, waardoor DSVD zonder nederlaag op een keurige tweede plek eindigde. Misschien waren de mannen van Brain Oude Roelink wel de sterkste in deze sterke competitie, want zij wisten de uiteindelijke kampioen Sparta Enschede, overtuigd de enige nederlaag toe te brengen. Helaas werd er in de beginfase van de competitie net iets teveel gelijkgespeeld.  Na de winterstop wacht een nieuwe uitdaging voor onze jongens.

Het eerste kwam dus niet in actie tegen NEO.

Het tweede daarentegen moest wel aantreden op het kunstgras bij SDC’12 en dat legde ze niet bepaald windeieren. Onze jongens keerden met een keurige 3-2 overwinning terug uit Denekamp en hebben zich nu definitief in de subtop genesteld. Bovendien voert het de ranglijst van de tweede periode aan. Oppassen dat het niet met een uitglijder tegen de nummer laatst het jaar afsluit aanstaande zondag.

Het vierde kwam ook in actie en deed wat het eigenlijk het hele jaar al doet: met duidelijke cijfers winnen. Sportlust Vroomshoop deed het met 8-3 nog niet eens zo onaardig tegen onze jongens. Want dit was alweer de tiende overwinning op rij en de voorsprong op de eerste achtervolger is intussen al 10 punten. Spannend, hoor!

Op zondag moesten verder alleen nog de Veteranen 45+ 1 aan de bak. Logisch want zij hebben allemaal de ijstijd nog meegemaakt en ook de Watersnoodramp nog, dus die kennen wel tegenslag en gaan altijd door! Dat de uitwedstrijd tegen UD (op echt gras!) geen punten opleverde was meer noaberplicht van onze oudere jongeren. Thuis was al gewonnen van deze oude rakkers uit Weerselo, en dan laat je nu natuurlijk de punten achter bij de buren. Zo zijn ze hè, die golden oldies van VP1?

Bij de jeugd dus ook een zeer beperkt programma. Naast JO19-1 kwam JO13-1 wel in actie op de kunstsprieten van Achilles Enschede/Emos. Het ging dan wel met 6-2 onderuit, maar de tegenstander kon dan ook theoretisch nog kampioen worden. Dat lukte dus niet, want de schaal ging naar onze noabers van Saasveldia.

JO11-1 kwam ook in actie, maar op het kunstgras van Avanti kwamen zij er niet echt aan te pas. Deze tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Maar onze jongens en meisjes mogen komende zaterdag nog een keer in de herkansing.

Dan kwamen ook nog eens 2 pupillenteams in actie. Zij lieten zich niet zomaar opzij zetten door het winterse weer en gingen er volle bak tegenaan. Dit resulteerde voor JO9-1 in een puike 8-2 overwinning bij Reutum. En dat laatste is niet veel teams van DSVD gegund: een overwinning in Reutum!

JO9-2 trotseerde ook de regen en de storm en ging vrolijk de wei in tegen Rood Zwart. Zij maakten er ook nog eens een geweldig spektakelstuk van, getuige de 7-4 eindstand. Helaas was dit dan wel in het voordeel van de thuisploeg, maar dat mocht de pret nauwelijks drukken.

Komend weekend een beperkt programma, voordat we aan de kerstdis beginnen. Het eerste en tweede hebben beiden nog een belangrijke competitiewedstrijd. Waarbij onze hoofdmacht op bezoek gaat bij Twenthe Goor. Een naaste concurrent waarbij eigenlijk wel punten gepakt moeten worden om het jaar goed af te sluiten.  Het vierde speelt in de 3e ronde van de KNVB-beker uit bij Kosc en zal daar waarschijnlijk voor het eerst dit seizoen met echte tegenstand te maken krijgen.

IJs en weder dienende, zullen wij u volgende week laten weten hoe het afgelopen is.

 

Highlights 3-12-2018:

Het was weer een enerverend weekje bij DSVD. Met midweekse bekerduels en gewone competitiewedstrijden.

Zo kwam ons eerste op donderdagavond in actie in de 3e ronde van de KNVB-beker. Het betrof een heuse derby tegen BWO. Deze eerste klasser, werd vakkundig met 2-0 terug verwezen en dat mag gerust een puike prestatie genoemd worden. Nu wacht vlak voor de kerst de volgende tegenstander: Vroomshoopse boys uit de zaterdag 2e klasse.

Afgelopen zondag geen het wat minder voorspoedig bij Eilermark. Hoewel een 4-1 nederlaag anders doet vermoeden, waren onze jongens deze middag toch behoorlijk gewaagd aan de koploper van de 3e klasse A. Ook komende zondag wacht een zware wedstrijd, want dan komt NEO op bezoek en dat is een ploeg die al 5 wedstrijden op rij gewonnen heeft. Doorgaans met ruim verschil. Mooi moment om deze zegereeks te stoppen, misschien?

Het tweede speelde al op vrijdagavond tegen de nummer 2 ATC. Het werd een wedstrijd tussen 2 tegenpolen: de onverzettelijkheid van het platteland, tegen de technicus uit de stad. De mannen van Ron Kerkhof wonnen dit duel overduidelijk op basis van de nodige strijdlust. Het had doorvoor wel de hulp nodig van een oude bekende. De man die vele jaren het doel van de hoofdmacht heeft verdedigd is in zijn nadagen uitgegroeid tot topspits! Christian Luttikhuis was dan ook de grote man van de wedstrijd, door alle 3 de treffers voor zijn rekening te nemen!

Het derde deed goede zaken en dat kwam gedeeltelijk door hulp van buitenaf. Doordat steeds meer teams zich terugtrekken, stijgt dit team op de ranglijst. Het hielp natuurlijk ook wel dat het met maar liefst 8-0 won uit bij Zenderen Vooruit.

Het vierde had een offday en kreeg maar liefst 2 doelpunten tegen. De doelman die het hele seizoen al op een strandstoeltje kan gaan zitten om zijn doel te bewaken, was dus niet helemaal warm toen hij tot 2 keer toe een tegenpartij zag opdoemen. Twee keer vissen derhalve. Dat de rest van de ploeg nog 6 keer scoorde tegen Stevo, mag een formaliteit heten.

Het vijfde had een zware dobber bij een combinatie van AJC  en Losser. Twee clubs als tegenstander in 1 wedstrijd was iets teveel voor onze jongen en ze gingen dan ook met 4-0 onderuit.

Het zesde speelde uit bij Heracles en vond het wel eens tijd worden voor een gelijkspel, want dat hadden ze dit seizoen nog niet meegemaakt. In het volgepakte stadion aan de Bornsestraat, speelde het dan ook keurig met 1-1 gelijk.

VP1 lijkt in een winterdip te zitten, want voor de tweede week op rij een enigszins forse nederlaag. Dit keer was SDC’12 met 6-1 te sterk. VP2 deed het met 5-2 wel ietsjes beter, maar zij troffen dan ook de koploper uit De Lutte. Dat mag dan geen schande heten.

JO19-1 speelde een spectaculaire pot tegen subtopper Quick’20 en deed wat het al weken doet: winnen. Toch boden de gasten uit Oldenzaal uitstekend tegenstand, maar bleven de manen van Brain Oude Roelink met 3-2 wel aan de goede kant van de score.

JO19-2 lijkt het de laatste weken een beetje kwijt te zijn en gingen opnieuw onderuit. Dit keer was SDC’12 met 2-1 te sterk. Mooi weer voetballers, of gewoon toeval?

JO17-1 had ook al geen gelukkig middag en ging in de derby tegen Saasveldia met 4-3 onderuit. Tja, wedstrijden tegen Soasel zijn altijd op zichzelf staande wedstrijden natuurlijk.

JO17-2 moest tegen de ongeslagen koploper ATC en verloor enigszins kansloos, maar dat mag geen schande heten.

JO15-1 speelde een degradatieduel uit bij Avanti. Spannend was het zeker, maar helaas keerde onze jongens thuiswaard met een minieme 1-0 nederlaag.

JO13-1 daarentegen is de laatste weken erg goed bezig. Tegen ATC werd met 2-0 gewonnen en hiermee rukken onze jongens op richting de subtop.

JO11-1 speelde een uiterst spectaculaire pot teg en SDC’12, waarbij veel doelpunten vielen. Onze jongens troffen zelf 4 keer doel, maar zag de tegenstander dat net iets vaker doen, helaas. Publiek wel de grote winnaar uiteindelijk.

Het wordt een beetje saai, maar onze JO10-1 doet eigenlijk elke week hetzelfde: heel veel doelpunten maken. Daarnaast is het ook wel zo sociaal om de tegenstander ook nog wat te gunnen. Tegen SDC’12 werd het 12-4.

Spannender was het bij JO9-1, maar zij trokken met 5-7 nipt aan het kortste eind.

Datzelfde deed JO9-2 tegen Sparta Enschede, maar zij scoorde net 1 doelpunt minder. Wel veel doelpunten natuurlijk.

Tenslotte JO8-1, zij leverde een puike prestatie tegen De Lutte. Zij keerden n.l. met een eclatante 8-1 overwinning weer huiswaarts!  Zo tegen de winterstop lijken onze youngsters helemaal warmgedraaid

 

Highlights 27-11-2018:

Afgelopen weekend was qua resultaten behoorlijk succesvol  voor DSVD. De ene week is duidelijk de andere niet. Zo wisten b.v. alle seniorenelftallen die in actie kwamen allemaal hun wedstrijd te winnen!

Belangrijkste overwinning was natuurlijk van ons eerste elftal thuis tegen Reutum. Een belangrijke wedstrijd tegen een naaste concurrent. De basis werd gelegd in de beginfase, toen de mannen van Niki Leferink al vrij snel een 2-0 voorsprong wist te pakken. Wat volgde was een spetterende wedstrijd die uiteindelijk met 4-2 gewonnen werd. Een belangrijke overwinning en alweer voor de zesde week op rij zonder nederlaag.

Zoals vorige week al voorspelt herstelde het tweede zich van een mindere dag de week ervoor. Op zaterdagavond werd het hoger geplaatste Stevo met minimaal verschil aan de zegekar gebonden. Een prima prestatie in een klasse waar de verschillen uiterst klein zijn en de boel al behoorlijk in elkaar geschoven is.

Het derde herstelde zich van de nipte nederlaag tegen BSC Unisson thuis tegen Quick’20. Ook in deze klasse zijn de verschillen uiterst klein en alleen daarom was de 3-1 overwinning van harte welkom.

Moeten we het nog hebben over het vierde, of gelooft u het wel? Ja zelfs in deze klasse zijn de verschillen uiterst klein, met dat verschil dat er 1 ploeg met kop en schouders bovenuit steekt. Laat  dat nu net onze jongens zijn. Ook de nummer 3 van de ranglijst Kosc kwam er niet aan te pas en ging met 7-1 onderuit. Straftraining voor de keeper, dus! Ja, je moet toch wat om de boel scherp te houden?

Het zesde herstelde zich ook keurig in de wedstrijd MVV’29, toch voor aanvang de nummer 2 in deze klasse! Met hulp van wat jongens uit andere teams (That’s What Friends are for!) wisten de mannen van Lex een prima 3-2 overwinning over de streep te trekken. Met 4 overwinningen en 4 nederlagen is dit team dus volledig in balans.

Helaas geldt dit niet voor de Veteranenteams, maar dat mag je op die leeftijd misschien ook niet meer verwacht worden. Waren ze de week ervoor nog de grote winnaar van het weekend met beide een overwinning. Deze week waren zowel VP1, als 2 de enige teams die met een nederlaag terugkeerde. VP1 ging met 8-0 onderuit bij De Lutte, maar naar verluid had dat net zo goed andersom kunnen zijn.

Ook VP2 zocht de grensstreek op en moest haar meerdere erkennen in SDC’12. De fusieclub uit Denekamp was met 3-0 te sterk.

JO19-1 boekte alweer de zesde overwinning op rij en is bovendien nog steeds ongeslagen. Een reguliere 3-0 overwinning bij SDC’12 zorgde ervoor dat de mannen van Brain Oude Roelink in het spoor blijven van koploper Sparta Enschede. Met nog 2 wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand slechts 2 punten. Maar de laatste ontmoetingen zijn niet de gemakkelijkste tegen 2 sterke tegenstanders.

JO19-2 leed voor het eerst een nederlaag tegen een ploeg die lager staat dan zijzelf. NEO nam middels een 3-1 overwinning de punten mee naar Borne.

JO17-1 is bezig aan een prima seizoen en wint haar wedstrijden die het moet winnen. Nu was het weer met 5-1 te sterk voor BWO en dat is natuurlijk prima. Gevolg is een keurige tweede plek.

JO15-1 speelde tegen LSV en kwam er niet echt aan te pas en moest met 5-1 het onderspit delven.  Misschien dat er a.s. zaterdag tegen naaste concurrent Avanti een overwinning inzit?

JO11-1 had een prima weekend en boekte haar tweede overwinning van dit seizoen. Uit bij Sparta Enschede was het met 6-2 duidelijk te sterk en heeft hiermee de aansluiting met de middenmoot gevonden.

JO10-1 deed weer gewoon wat het altijd doet: heel veel doelpunten maken! Het was dit koude weekend wel zo sportief om tegenstander Avanti ook enige warmte te gunnen. Zij mochten maar liefst 6 keer scoren, maar onze jongens deden dat natuurlijk net iets vaker.

Niet veel doelpunten maar wel een overwinning bij een eredivisieclub voor JO9-1. Het wist keurig de 2-1 tegen Heracles Almelo over de streep te trekken. Kijk, dan ben je natuurlijk goed bezig!

Ook goed bezig was JO9-2 tegen Achilles’12, want zij kwamen terug met een eclatante 5-0 overwinning! Of de titel er nog inzet voor dit team is niet bekent, maar dit smaakt wel naar meer natuurlijk.

Tenslotte JO8-1, dat speelde een uiterst spectaculaire pot op het Centre Court  van ’t Hoge Vonder tegen Tubantia. Ook zij wisten maar liefst 5 keer het net te vinden. Dat de tegenstander dat 3 keer zo vaak deed, mag een formaliteit heten.

Volgende week meer hoogte en dieptepunten op deze plek.

 

Highlights 20-11-2018:

Een koud weekend leverde dit keer weer redelijk veel goede resultaten op bij de jeugd en wat minder bij de senioren. Volgende week kan dat weer gewoon andersom zijn.

Dat ons eerste met 1-1 gelijkspeelde mag haast geen verrassing meer heten. Voor de vijfde keer op rij deze uitslag, maar nu is de ene remise, de andere niet. Tegen Avanti, dat bij winst gewoon koploper was geweest, is een gelijkspel een prima resultaat. Hoewel het er lang niet naar uitzag, ondanks dat onze jongens zich knap herstelde in de tweede helft, bezorgde Paul Eshuis DSVD in de slotfase toch nog een zwaar bevochten punt.

Het tweede had ’s morgens in de vrieskou niet zo’n goed voorbeeld gegeven op dezelfde grasmat. De mannen van Ron Kerkhof, die vorige week nog een club uit de hoofdklasse uitschakelde voor de beker, hadden blijkbaar een collectieve off-day opgenomen. Tegen Emos lukte werkelijk niks deze morgen en het ging dan ook terecht met 2-0 onderuit. Als het de cyclus van dit seizoen een beetje blijft volgen, zal het volgende week vast weer goedkomen.

Het derde kon op de fiets naar haar uitwedstrijd, want Tubantia was de tegenstander. Alles leek crescendo te gaan  bij onze jongens met een veilige 2-0 voorsprong bij rust. Wat kon er nog fout gaan? Volgens sommigen het inbrengen van enkele bepalende spelers. Of dat ook zo is, daar zullen we de beelden op terug moeten kijken, maar feit is dat de eindstand 2-2 was.

Het vierde heeft Fons van Groots reeds opdracht gegeven dat hij de trekker alvast moet gaan poetsen en winterbanden onder de platte wagen moet monteren.  Ook na de 8-1 overwinning op Kosc heeft het nog steeds de 100% score qua punten en een voorsprong van 7 punten. De beruchte carnavalsperiode lijkt de grootste tegenstander te worden van dit team. We zullen het zien.

Het vijfde had blijkbaar een zware zaterdagavond gehad, want het ging met 7-3 onderuit bij FC Aramea. De derde helft wisten ze overigens wel weer glansrijk te winnen.

Het zesde kreeg La Premiere op bezoek, maar was niet op volle oorlogssterkte. Het kon het dan ook niet helemaal bolwerken op deze koude zondagmorgen tegen de jongens uit Almelo. Eindstand: 1-4 derhalve.

Bij de Veteranen was het wel een succesvol weekend, maar ja zij hebben dan ook al menig strenge winter meegemaakt en zijn dus beter bestand tegen de kou. VP1 heeft zich danig geroerd op de transfermarkt en dat wierp gelijk zijn vruchten af. De nieuw aangetrokken spits bleek met 2 doelpunten van grote waarde in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen RSC. Wat er met de “oude”spits gebeurd is nog niet bekent. Plekje in het (voetbal) museum? VP2 speelde ook al een derby en wist de punten thuis te houden. Met minimaal verschil versloegen zij UD en klimmen op richting de subtop.

Bij de jeugd speelde JO19-1 een heuse topper tegen Sparta. De nog ongeslagen koploper kwam op bezoek en keerde met een terechte 3-1 nederlaag weer richting Enschede. Ondanks dat het geen grootse wedstrijd was, wonnen onze jongens verdiend en zette hun uitstekende reeks dus voort. Het staat nu nog op slechts 1 punt van diezelfde koploper.

JO19-2 ging op bezoek bij dezelfde club en speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Toch wisten ze wel de 3 punten mee te nemen naar huis.

JO17-1 herstelde zich ook prima van de nederlaag tegen de koploper een week ervoor. Bij Berghuizen werd met 4-1 gewonnen en zo staan ze op een gedeelde tweede plek, wat een prima prestatie is.

JO17-2 kwam er in Rijssen niet echt aan te pas. Excelsior’31 was duidelijk te sterk voor onze jongens.

JO15-1 trof ook al Sparta Enschede als tegenstander en moest toezien hoe de tegenstander er met de 3 punten vandoor ging. Sparta was met 3-0 te sterk en onze jongens hebben hun draai nog net echt gevonden dit seizoen.

JO13-1 speelt wekelijks leuke wedstrijden, maar dat leverde nog niet altijd 3 punten op. Tegen Sportclub Overdinkel rekende ze af met deze traditie en wisten met een duidelijke 6-0 overwinning, nu wel de volle buit te pakken!

JO11-1 kreeg de ongeslagen koploper Rigtersbleek op bezoek en deze waren duidelijk een maatje te groot.

JO10-1 deed het voor haar doen rustig aan tegen De Lutte. Hoewel het verschil opnieuw wel groot was, bleven onze jongens nu onder de 10 doelpunten: 8-2 overwinning.

JO9-1 had in Tubantia een hele zware tegenstander en deze waren met 9-1 dan ook net iets beter. Maar naar verluid had dit net zo goed andersom kunnen zijn. Zoals we gewend zijn van onze JO9-2 vielen er weer veel doelpunten bij hun wedstrijd tegen Quick’20. Op de dag dat de Sint het land binnen kwam, vonden onze jongens een surprise eigenlijk geen slecht idee en zij lieten de tegenstander de overwinning.

JO8-1 speelde een uiterst spannende partij  tegen Victoria’28. Veel doelpunten en de pepernoot kon beide kanten opvallen, maar uiteindelijk won de tegenstander toch nipt met 6-4.

 

Highlights 13-11-2018:

Afgelopen week was er voor het eerste en tweede een bekerprogramma en de rest speelde gewoon competitie.

Het eerste speelde op zaterdagavond tegen HVV Hengelo uit de 4e klasse. Een verrassend sterke tegenstander die heel lang op weg leek naar een kleine stunt. Want de bezoekers speelde fris van de lever en kwamen na een grote fout in de defensie van DSVD in de 1e helft op voorsprong. Deze wisten de bezoekers tot vlak voor tijd te handhaven, maar toen sloegen de mannen van Niki Leferink in korte tijd twee keer toe. Maar in blessuretijd moest het plotseling ook nog een tegentreffer incasseren. Penalty’s dus, volgens het nieuwe systeem, waar je volleerd wiskundige voor moet zijn, om dit goed te volgen. Uiteindelijk trokken onze jongens met 6-5 aan het langste eind en bekert dus door.

Dit voorbeeld had ons vlaggenschip eerder in de week afgekeken van het tweede. Zij wisten midweeks heel knap hoofdklasser Rigtersbleek uit te schakelen! In de reguliere speeltijd werden de bezoekers knap op 1-1 gehouden. Ook hier dus strafschoppen en ook hierin kwam DSVD als winnaar uit de bus. Voorwaar een puike stunt van de mannen van Ron Kerkhof!

Het derde kon haar keurige overwinning op Bornerbroek helaas geen vervolg geven. Tegen BSC Unisson moest dolf het met 3-2 het onderspit, waardoor het net niet kon aanpikken bij de subtop. Feit is wel dat onze oudere jongeren dit jaar in een beduidend zwaardere klasse zitten als vorig jaar.

Dat laatste kan niet gezegd worden van ons vierde elftal, want dat heeft tot nu toe nauwelijks tegenstand gehad. Tegen laagvlieger Langeveen was het weer een eenvoudig klusje met dubbele cijfers: 11-0. Als dit zo doorgaat moeten er echt winterbanden onder de platte wagen geplaatst worden.

Het vijfde kreeg koploper BWO op bezoek. Het werd uiteindelijk een spannende burenruzie, die de jongens uit de Noork toch met 3-1 over de streep wisten te trekken.

Het zesde ontmoette ook al de koploper in haar klasse. Het ging op bezoek bij MVV’29 en moest pas capituleren toen de ervaren as door pijntjes en ander blessures, moest opgeven. Hierdoor verloor het nipt met 2-1.

De opleving bij VP1 was helaas van korte duur, ondanks het feit dat ze de doelpuntenaantal van de week ervoor verdubbelde. Deze 2 doelpunten waren net niet genoeg om koploper Losser terug te wijzen, helaas.

Bij de jeugd behaalde JO19-1 een prima overwinning bij Avanti. Een tegenstander die voor aanvang nog op de tweede plek bivakkeerde. In deze klasse zijn de verschillen uiterst klein en nemen de mannen van Bian oude Roelink nu zelf die tweede plek in. Er lijkt maar 1 ploeg echt bovenuit te steken en dat is Sparta Enschede. En laten die a.s. zaterdag nou net op bezoek komen in Deurningen. Belooft een spannende pot te worden in elk geval.

JO19-2 zorgde ook voor een spannende pot tegen Quick’20. Ook nog eens lekker veel doelpunten: 6-5. Goed bezig die jongens van JO19-2!

De mannen van JO17-1 kregen de nog ongeslagen koploper uit Overdinkel op bezoek. Deze bleken toch een maatje te groot voor onze jongens. Het werd uiteindelijk 1-7.

JO15-1 moest de punten ook aan de tegenstander laten, want BWO was met 3-1 te sterk.

JO13-1 ging op bezoek bij het sterke Berghuizen en kreeg opnieuw in de slotfase een penalty tegen. Dit was net genoeg voor de ploeg uit Oldenzaal om de punten in eigen huis te houden.

Daar staat weer tegenover dat JO1 11-voor het eerst dit seizoen de volle buit pakte! In een spectaculair duel werd SDC’12 met 6-5 opzij gezet. Zo zie je maar: als je maar volhoud, dan komen de punten vanzelf.

Nog veel meer doelpunten vielen er bij JO10-1, maar dat zijn we van deze jongens wel gewend. Zij wisten het net zelf maar liefst 17 keer te vinden, maar tegenstander Losser trof toch 6 keer doel!

JO9-1 scoorde ook best vaak, maar zag tegenstander Achilles’12 toch nog net iets vaker doeltreffend afronden. Aan spektakel geen gebrek dus bij de pupillen.

Want ook bij  JO8-1  was het publiek de grote winnaar. Zij troffen hun leeftijdsgenoten van BWO en zoals een goede buur betaamd, deelden ze de punten gebroederlijk: 6-6 derhalve.

Volgende week weer nieuwe hoogtepunten op deze plek.