Historie

De geschiedenis van D.S.V.D.

De officiële oprichtingsdatum van de Sportvereniging D.S.V.D. is 12 februari 1935. Daarvoor werd er wel tegen een bal getrapt, maar een vereniging is er niet. Tijdens de oprichtingsvergadering op 12 februari melden zich 24 senioren en 11 junioren als lid aan. Ze komen uit het dorp Deurningen en de buurtschappen Gammelke en Hasselo.

Het eerste veldje wordt voor een bedrag van 50,00 gulden per jaar, gehuurd van de heer Veldhuis, op de hoek van de Oldenzaalsedijk en de Weerselosestraat. De paardenstal van de familie Mulder (Brinks-Jantje) kan dan als kleedkamer worden gebruikt.

 

In september 1940 is er toegetreden tot de R.K.U.V.B. (Rooms Katholieke Utrechtse Voetbal Bond). En omdat er reeds een club is met de naam D.S.V. ,wordt de naam D.S.V. omgedoopt naar D.S.V.D. De afkorting D.S.V.D. staat dus voor: Deurninger Sport Vereniging Deurningen.

Op 10 september 1950 is aan de Kerkweg, centraler voor het dorp en nabij de kerk, het met veel zelfwerkzaamheid aangelegde, nieuwe veld in gebruik genomen.

Op 14 maart 1968 is er begonnen met de bouw van 8 kleedkamers op het complex Het Hoge Vonder en op 14 december dat jaar is de opening.

Op 14 november 1970 is de sporthal geopend,welke valt onder de stichting Dorpshuis Deurningen, waardoor D.S.V.D. nu ook in staat is ook binnensport aan te bieden. Uit de jeugdleden ontstaat wat later het zaalvoetbal en sinds 1981 valt deze groep onder de afdeling voetbal van D.S.V.D..

De bouw van een eigen kantine is in 1975. De inventaris kan van café Luttikhuis worden overgenomen.

In 1988 is de estafetteloop Parijs Deurningen, in de week van Pasen ,en de opbrengst is 45.000 gulden. Het hele dorp leeft mee. Er wordt 15.000 gulden gereserveerd voor onderhoud aan het kleedgebouw.

Nadat het vlaggenschip van DSVD in 1979 degradeert uit de 4e klasse, speelt het maar liefst 14 seizoenen in de “onderafdeling”, de toenmalige TVB. In 1983 glijden ze zelfs af naar de aller laagste klasse, de 2e klasse TVB. Gelukkig promoveert de hoofdmacht een jaar later via de nacompetitie wel weer gelijk. Vanaf 1985 is het een stabiele subtopper die een paar keer net naast de titel grijpt en ook in de nacompetitie vaak net tekort komt.

 Het seizoen 1993-94 in de 4e klasse B zal met gouden letters in de analen geschreven kan worden. Onder, de toen nog volledig onbekende hoofdtrainer, Albert van de Smissen, groeit DSVD uit tot dé sensatie van de regio. De eerste 10 wedstrijden worden allemaal gewonnen en al 3 wedstrijden voor het eind van de competitie is het kampioenschap een feit. Met bussen vol wordt afgereisd naar Langeveen, alwaar na een moeizame 0-1 overwinning een waar volksfeest kan beginnen!

In 1996 degradeert ons vlaggenschip weer uit de 3e klasse. Om vervolgens maar liefst 11 jaar een stabiele subtopper te zijn in de 4e klasse.

In 2007 komt onder leiding van Rene Belt, deze promotie er alsnog. Het wordt wel een hele bijzondere promotie, want DSVD draait alles behalve een topseizoen en eindigt op de 4e plek in de 4e klasse A. Door allerlei omstandigheden grijpt het volkomen onverwachts toch de laatste periode, waarna het in de nacompetitie ongenaakbaar is. Op het veld van NEO wordt op overtuigende wijze met S.V. Almelo afgerekend. DSVD is duidelijk nog niet klaar voor de 3e klasse en degradeert een jaar later vrij kansloos.

In 2011 lijkt dat scenario zich te herhalen. De titel gaat naar Hector, maar nu is DSVD in de nacompetitie wel opgewassen tegen de favorietenrol. Op het veld van FC Berghuizen speelt het in de finale van de nacompetitie tegen NEO haar sterkste wedstrijd van het seizoen. Aan de hand van enkele jonkies wint het overtuigend van de veel grotere broer uit Borne. De hernieuwde kennismaking met de 3e klasse blijkt dit keer wel een goede match, want DSVD eindigt op een keurige 6e plek.