Historie

 

D.S.V.D. is opgericht op 12 februari 1935 als rooms-katholieke voetbalclub D.S.V., wat staat door Deurningse Sport Vereniging. Toen de vereniging in 1940 toetrad tot de bond werd de naam gewijzigd in D.S.V.D., Deurninger Sport Vereniging Deurningen, omdat er al een vereniging D.S.V. was.

 

In 1935 werd gestart met 24 senioren en 11 junioren als lid, allemaal uit het dorp Deurningen en de nabij gelegen buurtschappen Gammelke en Hasselo. Het eerste veld werd voor 50 gulden gehuurd en lag op de hoek van de Oldenzaalsedijk en de Weerselosestraat. Later werd er gespeeld op een veld aan de Hengelosestraat, eigendom van de toenmalige boerderij Scholten Reimer.

Op 10 september 1950 werd aan de Kerkweg, nabij de kerk, een nieuw aangelegd veld in gebruik genomen. Om de ontstane tekorten aan te vullen werden de eerste, nog steeds bestaande Fancy Fair Feesten (thans FFF) georganiseerd om de lening omlaag te brengen. In mei van het jaar 1952 worden we een echte Omni, dan wordt op de 14e de afdeling handbal opgericht. Zij speelden toen met elf tegen elf op een grasmat en begonnen al direct met maar liefst 44 leden.

 

In 1968 werden acht kleedkamers gebouwd op het complex Het Hoge Vonder, verderop aan de Kerkweg. In 1970 volgde de sporthal. Deze valt niet onder het beheer van DSVD, maar heeft vanaf het begin een welkom onderkomen geboden aan de vereniging. De 60 mensen die gymnastiekles kregen in de sporthal werden vanaf 1970 ook onderdeel van de Omni.

In het jaar 1971 komen er direct naast de kleedkamers drie velden en een trainingsveld. In 1976 volgt ook nog eens een verhard handbalveld waar zeven tegen zeven gespeeld kon worden. In 1985 wordt de afdeling volleybal opgericht.

In 1985 wordt met hulp van zeer veel vrijwilligers ons clubgebouw met kantine opgeleverd. Om de kosten hiervan terug te brengen wordt er in 1988 een estafetteloop van Parijs naar Deurningen georganiseerd. Ongelofelijk hoe de gemeenschap Deurningen zich toen met deze sportieve happening op de kaart heeft gezet.

Op 8 maart 2014 werden de nieuwe kleedkamers van D.S.V.D. geopend, wederom in eigen beheer door talloze vrijwilligers gebouwd.

In de zomer van 2015 is het clubgebouw met de kantine ook volledig aangepast aan deze tijd. De heropening viel samen met het 80 jarig bestaan van D.S.V.D. en het 350 jaar bestaan van het dorp Deurningen.