Foto’s van de jubilarissen die gehuldigd zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie

Hieronder de tekst met een kleine geschiedschrijving van de jubilarissen van de afdeling voetbal

40 jarigen:
Harry Mulder: heeft vele jaren gespeeld in de lagere elftallen en sinds jaar en dag de stille maar dragende kracht als leider bij de Veteranen 45 plus 1. Zeer gewaardeerde kracht van dit team vol veelal mondige en vaak ook luidruchtige spelers. Harry neemt het leiderschap uiterst serieus en heeft zijn zaakjes altijd voor elkaar. Hij verzorgt alles voor en na de wedstrijd tot in perfectie, zodat deze oudere jongeren alleen nog maar hoeven te voetballen en na afloop te consumeren. Geniet volop van zijn rol als natuurlijk tegenwicht van al dat kabaal. Maar in noodsituaties neemt hij het voortouw. Zo was het dan ook Harry die een paar jaar geleden bij een onwel geraakte speler, een sprint over het veld trok en als eerste begon met reanimeren. Kortom: Harry Mulder al 40 jaar lang een zeer gewaardeerd lid van DSVD.

Richard Meulenbroek: Was vele jaren een robuuste verdediger in ons eerste elftal. Was net als Gerard Lubbers ook onderdeel van de gouden lichting uit de jaren 80/90. Toonbeeld van een verdediger die zijn beperkingen kende: man uitschakelen en bal inleveren, dat heeft hij vele jaren in onze hoofdmacht gedaan. Opvallend detail: ondanks dat hij een spijkerharde verdediger was, pakte hij in zijn hele carrière nog nooit een rode kaart en slechts 3 keer een gele kaart! Dan praat je dus over uiterst geslepen en slim verdedigen. Daarnaast is Richard multifunctioneel inzetbaar binnen DSVD. Als er bij de teams van zijn zoons een grensrechter tekort is, dan pakt hij bijna altijd de vlag op. Dat laatste doet hij tegenwoordig ook met enige regelmaat bij het eerste. Kortom een clubman in hart en nieren, die zelden een wedstrijd van ons eerste elftal overslaat.

25 jarigen:
Rob Koekoek: Echte clubman, die zich altijd heeft ingezet voor de club. Hetzij als jeugdleider, dan wel grensrechter bij het eerste, of het organiseren van tal van activiteiten binnen DSVD. Had in zijn carrière als veelbelovende keeper de pech dat er regelmatig net iemand iets beter was. Maar zonder morren nam hij vele jaren lang plaats op de bank bij onze hoofdmacht. En als het nodig was, kon men altijd een beroep op hem doen. Tegenwoordig is Rob bevlogen speler van DSVD 4, waarmee hij dit jaar hard op weg is naar opnieuw een titel. Alweer een feestje in het verschiet en dat is echt iets voor Rob!

Marco Spekhorst: Typisch geval van een talent dat heel bewust voor een maatschappelijke carrière koos. Behoorde tot de betere van zijn generatie, maar haalde nooit structureel het eerste elftal en daar had hij dan ook totaal geen moeite mee. Is al wel jarenlang een speler waar je in de lagere elftallen op kunt rekenen. Mits fit, doorgaans altijd aanwezig, al dan niet met een enorme kater. Kan echt geweldig goed voetballen en etaleert dat dan ook nog steeds met enige regelmaat op de bijvelden van het Twentse amateurvoetbal. Echte teamspeler, die de derde helft ook belangrijk vind.

Melvin Juninck: Melvin komt uit het geslacht Juninck, een begrip bij DSVD. Net als Marco is ook hij iemand die bewust voor een maatschappelijke carrière koos. Hij was zeker de talentvolste Juninck, maar speelde hoofdzakelijk in het tweede elftal. Gezelligheidsdier, die ook de derde helft belangrijk vind. Tegenwoordig speelt Melvin in het vierde, het gedoodverfde kampioensteam van het lopende seizoen. . Melvin is sinds kort de shirtsponsor van zijn team. Kortom: ook Melvin is een clubman pur sang.

Bart Arkink: Bart speelt al jaren bij de senioren maar heeft nooit de ambitie gehad om de selectie te halen maar in het veld is hij bloedfanatiek. Hij is een echte teamspeler met het clubhart op de juiste plaats. Doorgaans doe je nooit tevergeefs een beroep op hem. Bart maakt sinds vorig jaar dan ook deel uit van het voetbalbestuur, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met vrijwilligersbeleid en toernooien.

Nick Uitenbosch: Koning van de Kelderklasse! Waanzinnig fanatiek en voor zijn eigen team gaat hij door het vuur. Drijft als aanspreekpunt van zijn team af en toe de Technische commissie wel eens tot wanhoop, want Nick doet alles wat het beste is voor zijn team. Kan echt ziek zijn van een nederlaag, waar veel van zijn teamgenoten na het eerste biertje de uitslag alweer vergeten zijn. Dat hij een echt DSVD-man is bewijst het feit dat hij al een tijdje in Saasveld woont, maar er niet over piekert om daar te gaan spelen. Is hard op weg om met het vierde het zoveelste kampioenschap binnen te hengelen. Als dat doel bereikt is zal niemand zo blij zijn als hij!

Thijs Veldhuis: Nog zo’n topper uit het vierde. Maar in tegenstelling tot veel van zijn teamgenoten wel het maximale uit zijn carrière haalt. Gezegend met een krachtig lichaam, waarbij niet meer te zien is dat hij als baby ondervoed is geweest, is hij een gevreesde spits in de Kelderklasse. Bal aannemen, kont erin draaien vernietigend uithalen dat is zijn specialiteit. Is dan ook erkent topschutter in zowel de zaal, als op het veld. Als clubman doe je nooit tevergeefs een beroep op hem en zelfs Ron Kerkhof roept hem nog met enige regelmaat op voor het tweede en ook daar staat hij zijn mannetje. Hij heeft het talent dan ook van zijn vader meegekregen. Sinds dit seizoen is Thijs een zeer welkome aanvulling van onze Technische commissie, waar we bijzonder blij mee zijn.

Paul Eshuis: Een begrip in het huidige Twentse amateurvoetbal! Echt iedereen die zich bezig houd met het voetbal hier in de regio kent Paul Eshuis. Hij is dan ook 1 van de exponenten van een gouden lichting die DSVD regionale bekendheid heeft gegeven. Gevreesd door degenstanders om zijn snelheid op de rechtervleugel, zijn tomeloze inzet en zijn enorme fysieke kracht. Al vele jaren kartrekker van ons vlaggenschip, waarvoor hij intussen al meer dan 300 wedstrijden heeft afgewerkt. Is daar het afgelopen seizoen terecht voor gehuldigd. Ondanks zijn afkeer voor kunstgras, hopen we toch dat Paul de 400 wedstrijden voor ons eerste zal volmaken.

Ron Kerkhof Jonkman: Tenslotte Ron Kerhof, clubman bij uitstek! Over hem zouden we een avondvullend programma kunnen houden, maar dat doen we toch maar niet. Speelde jarenlang als snelle buitenspeler in onze hoofdmacht. Door fysiek ongemak vroegtijdig terug getreden, maar toch nog vele jaren actief in het tweede elftal. Ook in de zaal staat hij zijn mannetje. De laatste jaren bevlogen trainer van ons tweede elftal. Ongekend fanatiek en weet altijd het maximale uit zijn spelersgroep te halen. Moet soms wel eens afgeremd worden in zijn fanatisme, maar houdt altijd de boel scherp op vele fronten. Hij mag dan ook de rode draad op het technische vlak van onze vereniging worden genoemd. Clubman in hart en nieren en nooit te beroerd om voor DSVD de handen uit de mouwen te steken. Regelde o.a. vele jaren vrijwilligers op de rommelmarkt in Weerselo, maar deed nog veel meer op dat gebied. Niet onvermeld mag blijven dat hij praktisch in zijn eentje de vrijdagmiddag groenploeg uit de grond heeft weten te stampen. Een ongekend succes, waarvoor we hem heel veel dank verschuldigd zijn. We kunnen dan ook gerust stellen dat Ron een geweldige clubman is met een rood/wit geblokt hart.