Succesvolle coach Jildou Dijkstra blijft ook komend seizoen bij DSVD

Succesvolle coach Jildou Dijkstra blijft ook komend seizoen bij DSVD

De dames van het eerste team van DSVD sluiten het eerste gedeelte van het seizoen in de eredivisie positief af. Ze eindigen het eerste seizoen in de eredivisie, na vele jaren afwezigheid in de hoogste divisie, naar alle waarschijnlijkheid op een 8e plaats.

In de nacompetitie zullen ze strijden om lijfsbehoud in de eredivisie. Twee jaar na het aantreden van Olga ten Hove en Jildou Dijkstra kunnen de dames terugkijken op twee succesvolle seizoenen. Enkele weken geleden kondigde het duo aan het trainerschap in de huidige structuur niet te kunnen combineren met werk en privé.

Na een aantal positieve gesprekken tussen bestuur, technische commissie en Jildou , waarin het beleid naar de toekomst is uitgesproken, heeft Jildou alsnog aangegeven ook het komende seizoen aan te willen blijven. Ze zal met ingang van het komende seizoen een koppel vormen met Wim Jansen. Met name de toekomstvisie van DSVD, welke kan worden samengevat in de kernwaarden: Plezier, Ontwikkeling en Prestatie, hebben daartoe de doorslag gegeven.

Wim is de laatste jaren actief binnen de technische – en jeugdcommissie van DSVD. In het verleden heeft Wim meerdere teams van DSVD training gegeven en is als coach bij diverse teams betrokken geweest. Momenteel verzorgd Wim een deel van de coaching en training van het B-selectieteam en volgt hij de HT3 trainersopleiding.

Beiden zijn het erover eens dat er nog stappen kunnen worden gemaakt met het team en zijn enthousiast en positief over de samenwerking. Het kenmerkende, snelle spel van DSVD zullen ze dan ook op dezelfde voet voortzetten, evenals de (door)ontwikkeling van (jeugdige) speelsters. En dat past bij de visie van Jildou op handbal: “als je plezier hebt met elkaar ontwikkel je je sneller en beter en dan komen de prestaties vanzelf!”

Wij wensen Jildou en Wim veel plezier en succes!

Rob Emsbroek
Voorzitter Handbalbestuur DSVD