Sportlust maatje te groot voor DSVD.

Sportlust maatje te groot voor DSVD.

DSVD ging op bezoek bij koploper Sportlust in Glanerbrug en kwam er behoudens de eerste 20 minuten niet echt aan te pas. Omdat de thuisploeg ook niet vol gas ging kon het de schade nog enigszins binnen de perken houden: 4-1 derhalve.

Titelkandidaat nummero 1 Sportlust Glanerbrug had zich waarschijnlijk voorbereid op een fysiek zware middag. Ingegeven door het feit dat DSVD de laatste jaren voetballend niet tot de beste ploegen behoorde op 3e klasse niveau, maar dat het mentaal al jarenlang haar mannetje staat. Al vele jaren bewijst de Deurningse ploeg dat je op basis van inzet en mentaliteit ook een heel eind kunt komen. Het had daar ook de spelers voor en dat maakte het altijd tot een lastig te bespelen ploeg.
Wat dat betreft zal het de thuisploeg deze middag alleszins zijn meegevallen. Niet dat de bezoekers geen inzet en strijdlust toonde, maar meer omdat de selectie van Niki Leferink langzaam maar zeker een ander gezicht krijgt. Met het wegvallen van Wouter Kemna is het in elk geval een geboren leider binnen het elftal kwijt. Dus zullen er nieuwe leiders op moeten staan en dat heeft soms tijd nodig.
DSVD begon deze middag tegen de koploper helemaal niet zo verkeerd en deed in het eerste kwart van de wedstrijd niet veel onder voor de thuisploeg. Het trok ten aanval waar dat kon en creëerde in de eerste 20 minuten ook een aantal aardige mogelijkheden. De afronding liet desalniettemin nog wel wat te wensen over. Met name Paul Eshuis en de vaak mee opkomende Jeroen Wennink zorgden aan de rechterkant voor de meeste dreiging in deze fase. Hoewel de thuisploeg ietwat afwachtend begon, liet het van quit af aan zien over veel voetballend vermogen te beschikken. En toen het halverwege de eerste helft even een tandje bijzette, was het Deurningse verzet snel gebroken. Het was de bij vlagen soms ongrijpbare spits Boy Strijker, die de score na 24 minuten opende met een prima doelpunt na een dito lopende aanval: 1-0. De thuisploeg had hiermee het ritme gevonden zo leek het wel, want binnen 10 minuten was het opnieuw raak en dit keer was het Koray Arslan, die randje 16 prachtig raakschoot en de 2-0 op het bord bracht. Aanvallend kwam DSVD er nog nauwelijks aan te pas en soms moesten achterin alle zeilen worden bijgezet om niet tegen een nog grotere achterstand aan te lopen. Met 2-0 de rust halen, was dan ook het maximaal haalbare in deze fase.
Na de pauze hetzelfde spelbeeld: Sportlust dat haar naam alle eer aandeed en naar hartenlust aanviel, met af een toe wat technische hoogstandjes. Dit leidde al vrij snel tot de 3-0, want randje buitenspel (of was het over het randje?) kregen de bezoekers de bal niet goed weg. Er moest een overtreding aan te pas komen om Desmond Holtman van het scoren af te houden. Strafschop derhalve en deze werd door de aanvoerder van de thuisclub zelf genomen. Het zal niet zijn beste pingel geweest zijn in zijn carrière, maar via doelman Tom Deterd belande de bal uiteindelijk wel in het doel.
Na de 3-0 brak er even een fase aan waarin de thuisploeg het wel goed leek te vinden en hier en daar wat slordig werd. Toch bleven er zich op geregelde momenten zich wel kansen aandienen voor oranje/zwart. DSVD kwam er aanvallend nooit echt helemaal meer aan te pas. Toch leverde 1 van de spaarzame uitvallen rond de 70e minuut bijna nog een doelpunt op. Na een corner ontstond er een scrimmage voor het doel van de thuisploeg en even leek de doelman van Sportlust voor het eerst verschalt te worden dit seizoen. Echter een verdediger bracht redding op de lijn en voorkwam hiermee een tegentreffer. Die tegentreffer kwam er in de allerlaatste seconde alsnog, nadat er flink geblunderd werd in de defensie van de gastheren. Paul Eshuis kon alleen op de doelman af en wist hiermee de eer van de bezoekers te redden. Maar niet nadat Gradus Hempenius 10 minuten voor tijd zijn kwaliteiten even had geëtaleerd. Met een knappe individuele actie had hij met een strak schot de 4-0 op het bord gebracht.
De krachtsverschillen waren deze middag eigenlijk een beetje te groot, maar met een 4-1 eindstand kon men in beide kampen waarschijnlijk wel leven.
Volgende week zal men daar in Deurningen voor deze cijfers zeker ook tekenen, mits het dan ook in het voordeel van de thuisploeg is. Want dan staat namelijk de derby tegen Saasveldia op de rol. Helaas niet op zaterdagavond, maar gewoon op zondagmiddag op sportpark ’t Hoge Vonder.