Nieuwe opleidingsmethode DSVD jeugd

Nieuwe opleidingsmethode DSVD jeugd

Met ingang van dit seizoen zijn we gestart met het gebruik van de VTON methode voor het opleiden van jeugdspelers. Aanleiding was dat de jeugdtrainers op zoek waren naar meer en betere oefenstof. Bij de zoektocht kwamen we uit bij de VTON methode.

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Alles komt aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De methode ondersteunt met meer dan 700 kant-en-klare trainingen. De ervaren trainer kan zijn eigen trainingen samenstellen met behulp van de VTON bibliotheek.

Doel van dit alles om trainingen leerzamer en ook leuker te maken. Leerzamer vooral doordat met een vaste organisatie in de trainingen er meer balcontacten voor de spelers ontstaan en daarmee meer leermomenten: van gemiddeld 360 naar meer dan 1000 per training van een uur. De methode wordt ondersteund door een app waarmee trainers elke week nieuwe oefenstof krijgen voor 3 weken vooruit, tijdens de training kan dit met behulp van filmpjes aan de spelers uitgelegd worden.

Voor meer informatie kun je kijken op www.vton.nl.

Op de site van VTON vind je ook informatie over het downloaden van de Play-app: deze app is bedoeld voor de spelers: zij kunnen buiten de trainingen om de oefenstof voor een volgende training inzien en alvast buiten oefenen. Met de Play-app kunnen de spelers zich aanmelden bij hun eigen trainer.

Maandag 3 september jl. hebben we een introductiebijeenkomst met de trainers gehad m.m.v. Carlo Kastermans van VTON. Na een korte uitleg is een demonstratietraining gegeven op het veld waarbij spelers van JO17-1 de oefeningen uitvoerden. Deze week gaan de trainers gelijk van start met de nieuwe methode.
We hebben als jeugdcommissie de verwachting dat dit DSVD gaat helpen om spelers beter op te leiden, dat dit zorgt voor meer plezier in trainingen en wedstrijden en dat trainers ook meer plezier beleven in het opleiden van de jeugd.