NEO te sterk voor DSVD.

NEO te sterk voor DSVD.

In Borne was NEO deze middag net een maatje te groot voor DSVD en nam met een 4-2 overwinning revanche voor de nederlaag vlak voor kerst in Deurningen.

NEO is de ploeg in vorm in de 3e klasse A, want het won deze middag al voor de vijfde keer op rij haar wedstrijd. Bovendien heeft het in 2019 nog nauwelijks punten laten liggen. Hiermee heeft het zich intussen ook aan de top van de ranglijst gemeld. De achterstand op koploper Eilermark is dan nog wel 6 punten, maar beide ploegen treffen elkaar nog en in de slotfase van de competitie gebeuren er met enige regelmaat verrassende dingen.

Geen verrassingen deze middag in Borne, want zoals verwacht was NEO voetballend de bovenliggende partij. Het scoorde met enige regelmaat en rond het half uur was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Toch speelde DSVD helemaal geen slechte wedstrijd en probeerde voetballend onder de druk van de thuisploeg uit te komen. Dit lukte in de beginfase alleraardigst. Tot aan de openingstreffer waren het eigenlijk de gasten die de meeste speldenprikken uitdeelde. Echt grote kansen leverde dit niet op, maar de ploeg van Niki Leferink kon aardig meekomen. Dat veranderde op het kwartier, toen de thuisploeg even aanzette over de rechtervleugel. Een goede voorzet vanaf die kant was de defensie van DSVD te machtig en van dichtbij was het Rick ten Tusscher die de 1-0 kon binnen prikken. Even hiervoor leek een soortgelijke aanval ook al doel te treffen voor de thuisclub, maar deze werd geannuleerd wegens buitenspel. Hierna trok NEO het duel wat steviger naar zich toe en was het verschil in voetballende kwaliteiten tussen beide ploegen duidelijk zichtbaar. Na een dik half uur werd dit vertaald in een tweede treffer voor de thuisploeg dat opnieuw over de rechtervleugel de aanval inleidde. Wederom kwam het leder voor een volledig vrijstaande Rick ten Tusscher en deze werkte de bal in 2 instanties over de lijn: 2-0 derhalve. Binnen een paar minuten gooide de thuisploeg de wedstrijd definitief in het slot en dit keer was het Pascal van Berkum die een vlot lopende aanval doeltreffend wist af te ronden en hiermee de 3-0 op het bord bracht. De nekslag voor DSVD, dat ondanks deze tegenslag wel bleef voetballen en zich toch niet ongewild naar een enorme afstraffing wilde laten leiden. Dit leverde een paar halve kansjes op, maar met name de standaardsituaties, doorgaans de kracht van de ploeg, liet het deze middag afweten. Ballen kwamen doorgaans net niet goed voor de goal, waardoor de doelman van de thuisploeg voor rust nauwelijks nog in gevaar kwam.

Na de thee werd dat toch wat anders en beet DSVD nog wat beter van zich af. Het probeerde de druk op te voeren en bij NEO leek er juist enige nonchalance in de ploeg te sluipen. Binnen 10 minuten zag Floris Lubbers zijn harde werken voorin beloond worden, toen hij geheel vrijstaand voor de goal, de bal nog best lastig kreeg aangespeeld. Toch wist hij het projectiel van dichtbij wel binnen te werken en hiermee de 3-1 op het bord te brengen. Erg lang had DSVD geen plezier van deze treffer, die ze weer enigszins in de wedstrijd bracht. Want nog geen minuut later lag de 4-1 al in het net. Het was Bas Spenkelink, die op prachtige wijze in de diepte werd aangespeeld. Hij wist deze bal op waarde te schatten en keihard de vierde treffer voor de honderd jarige binnen te schieten. Ook na deze treffer leek de thuisploeg weer even aan te zetten en zag op miraculeuse wijze de 5-1 niet binnenvallen. Een afgeslagen bal werd snoeihard door NEO op de binnenkant van de paal gedeponeerd en vloog vervolgens weer het veld in.

Na deze actie was DSVD weer de bovenliggend partij en kwam af en toe tot best aardig combinatievoetbal, dat doorgaans jammerlijk strandde rond de 16 meter. Toch kwamen de bezoekers op een verdiende 4-2 en was het opnieuw Floris Lubbers die vrijgespeeld werd en prima afrondde. Met nog 20 minuten op de klok begon DSVD zowaar nog weer in een stunt te geloven en ging verwoed op jacht naar de aansluitingstreffer. Hoewel het bij vlagen soms best goed combineerde, kwamen de bezoekers niet meer tot echt hele grote kansen. Ook niet toen er in de slotfase extra manschappen richting het front werden gestuurd. In de stand kwam dan ook geen verandering meer en kon DSVD ondanks de nederlaag toch best met een redelijk goed gevoet terugkijken, voor zover dat mogelijk is na een nederlaag. Maar gezien de omstandigheden was dit misschien het maximaal haalbare. Op naar het Paasweekend met een dubbelprogramma, waarbij er spijkers met koppen geslagen moeten worden.