DSVD pakt eerste driepunter van het seizoen

DSVD pakt eerste driepunter van het seizoen

De eerste thuiswedstrijd van DSVD tegen Victoria’28 was een erg pover duel van beide kanten. Maar het leverde wel de eerste overwinning van het seizoen op voor de mannen van Niki Leferink. Een doelpunt van Bernd Arkink was voldoende om de punten in Deurningen te houden.

Nadat de seizoenopening uit bij Reunie niet bepaald een succes was voor DSVD, trad het in haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen een oude bekende: Victoria’28. De roemruchte club uit Enschede die twee seizoen terug plotseling een opleving had en promoveerde naar de 2e klasse. Een niveau wat in het verleden geen onbekend terrein was voor de goen/witten, maar dit keer duurde het avontuur slechts 1 seizoen. Een ploeg ook die DSVD gezien de historie, vooral in thuiswedstrijden wel ligt, want van de laatste 5 ontmoetingen op sportpark ’t Hoge Vonder, won de thuisploeg 4 keer. Ook deze middag trok DSVD uiteindelijk aan het langste eind, hoewel beide ploegen zich de gehele wedstrijd behoorlijk in evenwicht hielden.
De gastheren begonnen wel voortvarend en waren in het eerste kwart van de wedstrijd de bovenliggende partij. Ondanks afwezigheid van enkele bepalende krachten bij de thuisploeg, was dit toch wel enigszins verrassend. Niki Leferink heeft duidelijk gekozen voor verjonging dit jaar en opnieuw startte hij met 3 spelers die vorig seizoen nog in de jeugd uitkwamen. Waar Bernd Arkink en Sven Hofste vorig seizoen al de nodige vlieguren maakte in de hoofdmacht van Deurningers, lijkt ook Tom Roescher zich voorlopig in de basis te hebben gespeeld. Was zijn debuut vorige week in Borculo nog ietwat onwennig, daar speelde hij deze middag een prima wedstrijd.
Groots was deze wedstrijd in de beginfase allerminst en gaandeweg de wedstrijd kwam daar eigenlijk ook geen verandering in. Na een goed half uur zakte DSVD toch ietwat terug en traden er de nodige fouten op. Gelukkig voor de thuisploeg verkeerde Victoria ook niet in grootse vorm en bleef daardoor vrij gemakkelijk op de been. DSVD was 1 keer echt gevaarlijk in de eerste helft en door onoplettendheid achterin, kregen ook de bezoekers voor rust een paar mogelijkheden. Maar gescoord werd er niet in het eerste bedrijf.
Na de thee hetzelfde spelbeeld en gaandeweg de wedstrijd werd het van beide kanten er niet beter op. Geen van beide ploegen wist echt een vuist te maken en kansen waren schaars. Toch kwam DSVD na een uur spelen wel op voorsprong nadat Bernd Arkink op randje buitenspel de diepte in werd gestuurd. Op snelheid wist hij de defensie van de bezoekers van zich af te schudden en via de binnenkant paal schoot hij beheerst de 1-0 binnen. Opvallend hierbij was dat de grensrechter van dienst keurig aangaf dat het geen buitenspel betrof, waardoor de het spel doorgang kon vinden. Hoewel het eigenlijk altijd zo zou moeten zijn, is dit geen vanzelfsprekendheid in het amateurvoetbal. Een fikse opsteker voor de thuisploeg dat zich na dit doelpunt iets teveel teug liet zakken. Victoria deed aanvankelijk niet veel met het initiatief dat hen geboden werd. DSVD loerde op de counter en met het invallen van jeugdspeler Lorenzo Brinkman, deed het dat helemaal niet onaardig. Dit leidde tot een handvol mogelijkheden, maar deze werden niet doeltreffend afgerond. De bezoekers besefte eigenlijk pas veel te laat dat er een tandje bij geschakeld moest worden. Pas in de absolute slotfase gingen de mannen van Jeroen Kiepman vol overgave voor minimaal een punt en dit leidde nog tot enkele hachelijke situaties voor het doel van de thuisploeg. In blessuretijd wisten de bezoekers zelfs nog de paal te teisteren en kwam de thuisploeg dus goed weg. De opluchting was dan ook groot in het Deurningse kamp toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot en de eerste 3 punten van het seizoen binnen waren.
Door de afwezigheid van enkele bepalende spelers deze middag bij DSVD, was dat misschien zelfs wel meer als wat op voorhand verwacht mocht worden. Gezien het zware programma de komende weken misschien ook wel bittere noodzaak, om niet van quit af aan op troosteloze achterstand te geraken. De verschillen zullen waarschijnlijk ook dit jaar weer klein zijn in de 3e klasse A, dus is elk punt van groot belang.
Volgende week gaat DSVD op bezoek bij titelkandidaat Sportlust Glanerbrug.