DSVD ook in Hengelvelde in evenwicht

DSVD ook in Hengelvelde in evenwicht

Wie kent het niet, het spelletje 4 op een rij? Een onderdeel dat ook in de voetballerij wel eens tot uiting komt. Zo werden Ajax en PSV al eens 4 keer op rij landskampioen. DSVD heeft sinds deze week ook een rijtje vol: die van 4 keer een 1-1 gelijkspel. Of je daar heel blij van wordt is een tweede, maar feit is wel dat DSVD bij WVV’34 een terecht gelijkspel haalde en daar waarschijnlijk een beter gevoel aan overhield als de vorige 3 keer.

Deze reeks is ietwat tweeslachtig, want het betekent aan de ene kant dat je moeilijk te kloppen bent, maar dat je het tevens ook lastig vind om de overwinning over de streep te trekken. Eigenlijk wel het bekende verhaal bij DSVD de laatste jaren. Toch valt er wel degelijk langzaam een kentering waar te nemen bij de ploeg van Niki Leferink. Uiteraard moet het nog steeds grotendeels hebben van inzet en duelkracht, maar de trainer is al het hele seizoen aan het schaven om er meer voetbal in te krijgen. Dat lukte uit bij WVV bij vlagen ook nog eens behoorlijk. De openingsfase was dan ook voor de gasten, dat trachtte de tegenstander voetballend vast te zetten. Dit lukte 20 minuten aardig, zonder dat het echt grote kansen opleverde. Opvallend was dat de grootste kans voor DSVD in de 1e helft ook gelijk de kentering in de wedstrijd betekende. Een vrije trap net buiten de 16 meter belande op de onderkant van de lat en stuiterde net verkeerd voor de inkomende mensen, waardoor de thuisploeg goed wegkwam. Bijna vanuit dezelfde aanval kwam de thuisploeg op voorsprong. De gevaarlijke rechtsbuiten van WVV slalomde door de defensie van de gasten, die daarin ook niet op hun sterkst acteerde en legde de bal terug op Wouter Horstink. Deze kon van dichtbij afronden en de 1-0 op het bord brengen.
Vanaf dat moment was DSVD het helemaal kwijt en heerste de thuisploeg de gehele eerste helft. Het leidde tot een paar hachelijke momenten voor het doel van Tom Deterd, maar doorgaans strandde de aanvallen van de thuisploeg rond het strafschopgebied. In 1 van de spaarzame uitvallen van de bezoekers, was het Kas Rensen die op een paar meter van het doel prompt de bal voor zijn voeten kreeg. Waarschijnlijk geschrokken van plotseling zo’n grote mogelijkheid schoot hij over. Ruststand: 1-0 derhalve.
Na de thee leek het in de beginfase dezelfde kant op te gaan en kreeg WVV vlak naar rust een mooie kans om de score te verdubbelen, maar liet deze onbenut. Toch was er ook wat veranderd bij de bezoekers, zo leek het. Er trad weer een ouderwets stukje onverzettelijkheid in de ploeg en het gaf achterin steeds minder weg. Voorin sleurde met name Paul Eshuis weer vanouds en trotseerde zijn minst favoriete ondergrond, het kunstgras, waarmee hij voor een nieuwe impuls zorgde bij zijn ploeg. Dit leidde na een kleine 10 minuten in het tweede bedrijf zowaar tot de gelijkmaker. Het was Niels Wigbold, die zelf de aanval opzette en middels een knappe combinatie met Bernd Arkink, fraai de 1-1 binnen tikte. Een fikse opsteker voor de mannen van Niki Leferink, die hierna gegroepeerd bleven spelen en achterin weinig tot niks meer weggaven. Voorin blijft het gebrek aan een echte balvaste spits wel een probleem bij DSVD, hoewel deze positie door meerdere mensen naar behoren wordt ingevuld. Zo is Floris Lubbers bezig aan een alleraardigst seizoen, maar wordt met enige regelmaat geteisterd door blessures. Ook 1e jaars selectiespelers als Bernd Arkink en Sven Hofste vullen deze positie regelmatig in. Al doen ze dit naar behoren, toch zijn dit van nature geen topspitsen, die elke kleine mogelijkheid tot doelpunt weten te produceren. Opvallend is overigens wel dat DSVD tot nu toe elke wedstrijd wel het net wist te vinden.
Echt grote kansen creëerde de gasten in het restant van de wedstrijd ook niet meer, maar toch bleef de wedstrijd alleraardigst omdat je het gevoel had dat er elk moment toch nog iets kon gebeuren. Dat gebeurde uiteindelijk niet, waardoor beide dorpsclubs de vrede tekende met 1-1.
Komende zaterdagavond speelt DSVD thuis voor de beker tegen HVV Hengelo. Eén ding is in elk geval zeker: aangezien het de knock-outfase is, zal deze wedstrijd niet in 1-1 gaan eindigen!