DSVD onderuit bij debutant Reünie.

DSVD onderuit bij debutant Reünie.

De seizoensouverture begon voor DSVD bij een grote onbekende in het Gelderse Borculo. De kampioen van de 4e klasse C van vorig jaar, Reünie, was de tegenstander. Een pittige zo bleek achteraf, want de gastheren wonnen verdiend met 3-2.

Slingerend door de schitterende Achterhoek langs weilanden, dorpjes en schuttersfeesten, ging DSVD richting Borculo. Op bezoek bij de grote onbekende in de 3e klasse A dit jaar: Reunie. In het volle besef dat de tegenstander van vandaag, dezelfde weg elke 2 weken af moet leggen naar hun uitwedstrijden, wordt aangelegd bij sportpark De Wildbaan. Echt gras nog, waar vind je dat nog, behalve in Deurningen? Op deze eerst officiële zondag in de herfst had Pluvius besloten om gehoor te geven aan de maandenlange smeekbedes vanuit de agrarische wereld en de sluisdeuren eens flink open te zetten. Bakken vol regen en een groene mat, kortom: het seizoen kon nu echt beginnen!
Wat moest er verwacht worden van de kampioen van de 4e klasse C? Net als DSVD, ook een dorpsclub, die het van eigen jeugd moet hebben en nu dus beschikt over een talentvolle lichting. Ook tactisch prima onderlegd, zo bleek, want de thuisploeg hield plooide ver terug en liet de tegenstander het spel maken in de openingsfase. Om vervolgens pijlsnel in de omschakeling gevaarlijk te worden. Het heeft er de spelers voor en maakte het DSVD daarmee knap lastig. Succesvol was het ook, want binnen het kwartier hadden de rood/witten uit Borculo al 2 keer toegeslagen, na 2 vlijmscherpe counters. Eerst was het Herman Hemmink, die bekwaam afrondde in de 9e minuut en nog geen 5 minuten later deed Jorn Geerlinks dat nog eens dunnetjes over: 2-0 derhalve.
DSVD weet even weer waar het staat, want na een perfecte score in het bekertoernooi leek het crescendo te gaan, al wist men in Deurningen ook wel dat dit niet zoveel betekende als het om het “echie”gaat. Met het wegvallen van gelouterde spelers als Wouter Kemna en Patrick Gerritsen en de komst van enkele talentvolle jeugdspelers als Bernd Arkink, Sven Hofste en Tom Roescher, gaat men sowieso een nieuw tijdperk tegemoet.
Opstartproblemen dus voor de mannen van Niki Leferink, maar het wist zich toch terug te knokken in de wedstrijd, hoewel het spel soms stroperig oogde. Maar oudgediende Paul Eshuis nam zijn ploeg bij de hand en sleurde weer over het veld als vanouds. Tot goed voetbal leidde het nog allerminst, maar vlak voor rust kwamen de bezoekers toch terug in de wedstrijd. Na gerommel in de defensie van de thuisploeg, kwam de bal plots voor de voeten van de geheel vrijstaande Kas Rensen. Hij had geen moeite de 1-2 in het lege doel te werken. Een opleving van Deurningse kans en het leek zelfs nog voor de thee de boel recht te trekken, maar dat lukte nog net niet.
Vlak na de pauze was dat wel het geval en opnieuw zag de defensie van de gastheren er allerminst safe uit. Paul Eshuis werd de diepte ingestuurd en zijn voorzet kon van dichtbij worden binnengewerkt door Bernd Arkink: 2-2. Met nog een bijna volledige tweede helft voor de boeg, leek het er even op dat het alle kanten op kon. Maar Reünie trok de boel al vrij snel weer naar zich toe en bij DSVD bleef het vrij onrustig achterin en kreeg men het middenveld niet in handen. Dit leidde al een paar keer tot hachelijke situaties, waarbij de thuisploeg de paal en de onderkant van de lat wisten te teisteren. Dat geluk moet je een beetje hebben en dan zelf aan de andere kant toeslaan. Dat was het scenario op een gegeven moment. Maar het moet gezegd dat de thuisploeg redelijk rustig bleef en wachtte op het juiste moment om toe te slaan. Dat deed het dan ook in de 70e minuut, zij het dat hier de arbitrair hier ook niet echt tegen zat voor de thuisploeg. Scheidsrechter zag in het inglijden van Brian Meulenbroek op de doellijn een overtreding en wees resoluut naar de stip. Strafschop dus, die onberispelijk werd binnengeschoten door opnieuw Jorn Geerlinks: 3-2. Na dit doelpunt golfde het spel nog regelmatig op en neer, maar gaf Reünie de controle nooit echt meer uit handen. De thuisploeg verzuimde een paar keer de voorsprong uit te bereiden en wisten in de laatste minuten ook een wanhoopsoffensief van DSVD te overleven. Hierdoor won de thuisploeg verdient met 3-2 in haar hernieuwde kennismaking in de 3e klasse.
Voor DSVD een teleurstellende seizoensouverture, want het was de laatste jaren een goed gebruik om in de eerste wedstrijden de basis te leggen voor een veilig puntenaantal. Maar het seizoen is nog lang en de bal is rond, dus…….
Zondag de eerste thuiswedstrijd tegen Victoria’28.