DSVD naar zwaarbevochten zege bij Losser.

DSVD naar zwaarbevochten zege bij Losser.

In een echt degradatieduel tussen KVV Losser en DSVD waren het op deze zonovergotene middag op sportpark Brilmansdennen, de bezoekers die aan het langste eind trokken. Een prachtige treffer van Marten Lubbers vlak na rust was genoeg voor de 1-0 overwinning voor DSVD.

In een echt degradatieduel tussen KVV Losser en DSVD waren het op deze zonovergotene middag op sportpark Brilmansdennen, de bezoekers die aan het langste eind trokken. Een prachtige treffer van Marten Lubbers vlak na rust was genoeg voor de 1-0 overwinning voor DSVD.

Vorige week had de jonge ploeg van Gerard Bos behoorlijk aan zelfvertrouwen getankt, want toen had Losser namelijk kampioenskandidaat Sportlust Glanerbrug met 2-0 terug verwezen. Bij DSVD was de gemoedstoestand enigszins omgekeerd, want zij leden een fikse nederlaag tegen LSV. Hoewel de 4-0 in Lonneker enigszins geflatteerd was, kwam de nederlaag toch wel even aan. Opnieuw verlies in Losser zouden de mannen van Niki Leferink namelijk onder de degradatiestreep doen uitkomen. Tel daarbij op de nodige blessues van een flink aantal basisspelers en men kan bedenken dat het zelfvertrouwen voor aanvang wel een klein tikje had gekregen.

Toch borduurde DSVD in het eerste kwart van de wedstrijd voort op de niet onaardige tweede helft van de week ervoor. Het probeerde al voetballend ten aanval te trekken en slaagde daarin de eerste 20 minuten best aardig. Hoewel dit niet tot echt grote kansen leidde, waren de bezoekers in deze fase de bovenliggende partij. Het had in deze fase misschien ook wel een strafschop moeten hebben, maar de verder prima leidende arbiter vond de overtreding van Losser in het eigen strafschopgebied niet genoeg voor een pingel. Gaandeweg de eerste helft gaf DSVD langzaam het heft uit handen en kreeg de thuisploeg steeds meer vertrouwen. Dit leidde in een paar kleine kansen voor Losser. Mede geholpen door de afweer van de gasten, waarbij Brian Meulenbroek een tekorte terugspeelbal uiteindelijk op de voor hem kenmerkende wijze zelf wist te corrigeren. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg 2 echt grote kansen, waarbij het haast een mirakel was dat onachtzaamheid bij DSVD niet afgestraft werd toen de bal haast voor een leeg doel voor het inschieten lag. Deze kans werd door de spits van Losser echter niet op waarde geschat. In blessuretijd zag de thuisploeg ook nog een grote mogelijkheid over de linkervleugel, rakelings voorlangs gaan. Ruststand: 0-0 derhalve.

Na de thee het zelfde spelbeeld als de openingsfase voor rust: DSVD wat het initiatief pakte en de tegenstander terug wist te dringen. En dit keer gebeurde dat wel succesvol. Want al na een paar minuten lag de openingstreffer in het net. Het was Marten Lubbers die heel knap afronde op randje 16 meter: 0-1. Even leek de thuisploeg hierdoor behoorlijk van slag en leek DSVD erop en erover te kunnen. Een handje vol kleine mogelijkheden konden echter niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Gaandeweg de tweede helft begon het ontbreken van een aantal voorhoedespelers bij de gasten zich toch enigszins op te breken. De rood/witten plooide steeds verder terug, waardoor er een erg compact blok stond achterin. Hoewel de thuisploeg alles probeerde wat in haar vermogen lag, wist het deze muur niet te slechten. Ondanks een enorm veldoverwicht kwam Losser nauwelijks tot echte kansen. In de slotfase leek DSVD er haast helemaal niet meer uit te komen en dat gaf de gastheren nog steeds hoop op een resultaat. Echter dichterbij dan een gevaarlijk schot van afstand kwam de thuisploeg niet. In de absolute slotfase toen de thuisploeg acherin alles open gooide, kon DSVD dan eindelijk een paar keer gevaarlijk counteren. Dit leidde in de laatste minuten zelfs tot een enorme kans voor Kas Rensen, die zijn inzet echter via de onderkant van de lat weer in het veld zag belanden. Ook de slotminuten wist DSVD zonder kleerscheuren te doorstaan, waarmee het een zwaar bevochten overwinning boekte in Losser en hiermee goede zaken deed in de strijd om lijfsbehoud.

Het gat met Losser is intussen 5 punten in Deurnings voordeel, maar er is nog een lange weg te gaan, waarbij de degens met alle concurrenten onderin nog gekruist moeten worden. Maar dit is in elk geval een prima opsteker voor DSVD, voor het vervolg van de competitie.