DSVD moet meerdere erkennen in koploper Eilermark.

DSVD moet meerdere erkennen in koploper Eilermark.

Na 6 wedstrijden (8 inclusief bekerduels!)zonder nederlaag, proefde DSVD weer eens de bittere smaak van een nederlaag. Uit bij koploper Eilermark moesten de mannen van Niki Leferink met 4-1 het hoofd buigen. Een terechte, maar toch ook ietwat geflatteerde nederlaag, omdat er deze middag de nodige kansen om zeep werden geholpen.

Nog niet zo lang geleden was DSVD een soort van angstgegner voor Eilermark en wist het regelmatig de nodige punten te pakken van de blauw/witten. Maar de laatste 3 duels in Glanerbrug wist de thuisploeg telkens de volle winst te pakken. Opvallend ook hoe vaak de degens tussen beide ploegen gekruist werden. Ongeacht de stand op de ranglijst leverde het doorgaans enerverende wedstrijden op.
Ook op deze druilerige zondagmiddag in december werd het een best vermakelijke wedstrijd. Jarenlang deelden beide clubs nog een overeenkomst: als 1 van de weinigen speelden ze hun thuiswedstrijden op echt gras. Daar is sinds dit seizoen verandering in gekomen, daar Eilermark nu ook over kunstgras beschikt. Dat de ploeg van Wesley Sanders daar prima op uit de voeten kan, blijkt wel uit de ranglijst, waar Eilermark koploper is.
Aan beide kanten de nodige afwezigen, zoals in deze fase van de competitie wel gebruikelijk is. Misschien dat dit het voorzichtige begin van de thuisploeg verklaarde, want deze speelde aanvankelijk uiterst geduldig en wachtte het juiste moment af om toe te slaan. Toch kwam Eilermark na een kwartier op voorsprong na een goede aanval en waarbij de defensie van DSVD er niet helemaal safe uitzag. Het was Yannik de Vries die de eerste van de middag binnenschoot. De bezoekers hadden toen Kas Rensen al een grote kans om op voorsprong te komen zien missen. Dit herhaalde zich zo’n 5 minuten na de openingstreffer, toen Sven Hofste al dicht bij de gelijkmaker was. De daarop volgende hoekschop leidde in de scrimmage ook nog eens bijna tot de gelijkmaker. Of de bal uiteindelijk nou over de doellijn gefrommeld was of niet, we zullen het nooit weten. Feit was wel dat de arbitrage hier geen uitsluitsel kon geven en aangezien doellijntechnologie niet is meegenomen in het nieuwe veld van Eilermark, bleef de 1-0 stand op het bord staan. Echter niet voor lang, wan op het half uur was het dan wel raak voor de bezoekers. Een prima aanval over diverse schijven belande uiteindelijk links in het strafschopgebied voor de voeten van Sven Hofste en dit keer trof zijn uitstekende schot wel doel: 1-1 derhalve. Ook in het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De thuisploeg met uiteraard meer voetballende kwaliteiten en de bezoekers met een gezonde dosis inzet. Doordat het spel op en neer golfde en beide ploegen de nodige kansen kregen, bleef het vermakelijk maar gescoord werd er niet meer voor de rust.
Na de thee gingen beide ploegen vrolijk verder met waar ze gebleven waren: proberen te scoren. De beste kansen waren aanvankelijk voor de gasten, waarbij met name Sven Hofste een plotselinge kans in de schoot geworpen kreeg. Maar waarschijnlijk verbaast over zo’n grote mogelijkheid, vergat hij uit te halen. In deze fase wist de doelman van de thuisploeg zich te onderscheiden met een aantal spectaculaire reddingen en hield daarmee zijn ploeg op de been. Ook aan de andere kant een paar hachelijke situaties voor het doel. Het was rond de 50e minuut opnieuw Yannik de Vries, die een afgeslagen bal vanaf een meter of 20 snoeihard wist binnen te schieten: 2-1. Ook na deze voorsprong moest de doelman van de thuisploeg nog enkele katachtige reacties tentoon spreiden om niet de gelijkmaker toe te staan. Toch trok de thuisploeg langzaam maar zeker de touwtjes steviger aan en begon de vermoeidheid bij de bezoekers toe te slaan. Mede hierdoor werd het kwaliteitsverschil langzaam maar zeker blootgelegd en bouwde de thuisploeg uiteindelijk de voorsprong gestaag uit. Rond de 80e minuut was het opnieuw Yannik de Vries, die zichzelf knap vrijspeelde en wederom van afstand loepzuiver uithaalde voor zijn derde van de middag: 3-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was het uiteindelijk nog Fahad Sadi die in de slotfase de 4-1 nog op het bord bracht. Maar dat was meer voor de statistieken. Hiermee won Eilermark uiteindelijk verdiend en weet DSVD weer eens hoe een nederlaag voelt. Toch kan er wel doorgeborduurd worden op het vertoonde spel, wat bij vlagen helemaal niet onaardig was. Komende zondag wacht opnieuw een zware dobber, want dan komt NEO op bezoek.