DSVD luid jaar goed uit met verrassende zege op NEO

DSVD luid jaar goed uit met verrassende zege op NEO

Twee dagen voor kerst bezorgde DSVD zichzelf een enorm kerstcadeau met een onverwachte overwinning op kampioenskandidaat NEO. Gelegenheidsaanvaller Patrick Gerritsen tekende in de eerste helft voor beide treffers, waarop de bezoekers zich in het vervolg van de wedstrijd op stukbeten: 2-0 derhalve.

Om van een wonder te spreken zo vlak voor kerst, maar een grote verrassing was het wel: DSVD dat NEO op de knieën weet te dwingen. Doorgaans hebben veel (top)ploegen in 3A het lastig tegen DSVD en zeker op de graszoden in Deurningen. Echter NEO was één van de clubs die daar doorgaans niet zoveel problemen mee had en haar voetballend vermogen meestal wel in doelpunten weet om te zetten. Hoe anders was het deze druilerige middag in Deurningen? Allereerst was een ieder verbaast dat de wedstrijd nu wel doorgang kon vinden, aangezien er nu veel meer water was gevallen dan op de oorspronkelijke wedstrijddatum. Dat kwam omdat de Groenploeg in Deurningen in de dagen voorafgaand enorm veel werk heeft verzet om het veld speelklaar te krijgen. Sterker nog: er werden maar liefst 3 wedstrijden nog afgewerkt op het Centre Court van sportpark ’t Hoge Vonder! Zowel DSVD 1, als 2 werkten ook nog een bekerduel af op dit veld.
Gezien de relatief kansloze bekerexecitie tegen Vroomshoopse Boys, (2e Klasse Zaterdag) waren de verwachtingen voor de buitenwacht op voetbalgebied ook al niet hooggespannen. Tel daarbij op de afwezigheid van routinier Paul Eshuis en ook vaste basiskracht Bernd Arkink was niet beschikbaar, dan wordt het wel heel lastig om tegen een ploeg als NEO een resultaat te behalen.
Daar stond dan wel weer tegenover dat Patrick Gerritsen deze middag beschikbaar was. Gerritsen die, mede door familieomstandigheden, zijn conditie op pijl houdt bij zijn vrienden van DSVD 4, stond dus deze middag gewoon aan de aftrap. En net als in de bekerwedstrijd tegen BWO legde dat de ploeg van Niki Leferink bepaald geen windeieren. In Hengelo zorgde de oud prof al met 2 doelpunten voor de totale productie van die wedstrijd en dat deed hij deze middag tegen NEO nog eens dunnetjes over.
Natuurlijk waren de gasten de betere ploeg en ja ze kregen ook kansen genoeg om de overwinning binnen te hengelen. Voordat de thuisploeg op 1-0 kwam, hadden de bezoekers al een paar grote kansen om zeep geholpen, waarbij voor de eerste keer deze middag de paal geteisterd werd. Een indraaiende vrije trap vanaf de linkerflank werd door Patrick Gerritsen in de 20e minuut in de kluts binnengewerkt: 1-0 derhalve. Ook hierna bleef de ploeg uit Borne aandringen op zoek naar de gelijkmaker. Echter de defensie van de thuisploeg stond deze middag redelijk stabiel. Bovendien was het in de omschakeling bij vlagen best gevaarlijk. Een dikke 10 minuten voor rust profiteerde DSVD op deze manier opnieuw van de geboden ruimte en aan het eind van een knappe aanval stond uiteindelijk Patrick Gerritsen om opnieuw af te ronden. NEO creëerde zich nog voor rust een aantal mogelijkheden, waarbij het opnieuw de paal trof, maar gescoord werd er niet meer voor rust: 2-0 halftime!
Na de thee hetzelfde spelbeeld, met een amechtig aanvallend NEO en DSVD dat loerde op de counter. Het leverde grote kansen op voor beide doelen. De grootset was misschien wel voor de thuisploeg een klein kwartier na rust. Het was opnieuw Patrick Gerritsen die gevaarlijk doorkwam over de linkervleugel. Waar hij misschien beter zelf af had kunnen ronden, probeerde hij het leer te krijgen bij de jonge invaller Wout Arkink. Helaas was dit niet de beste optie, waarbij een grote mogelijkheid in schoonheid strandde. Rond het hele uur begon het besef bij de gasten in te dalen dat de tijd ook langzaam een rol ging spelen en haalde het de teugels nog maar eens aan. Soms met kunst en vliegwerk bleef DSVD op de been en voor de derde keer deze middag vonden de bezoekers de paal op hun weg. De defensie van de thuisploeg piepte en kraakte soms, maar begaf uiteindelijk niet. Sterker nog: in de omschakeling kreeg de thuisploeg nog een handvol prima mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Dit lukte echter niet en zou ook misschien iets teveel van het goede geweest zijn. Murw gebeukt wisten de bezoekers niet meer aan te zetten tot een echt slotoffensief en begon de frustratie ook een rol te spelen. Dit leidde uiteindelijk tot een tweede gele kaart voor Stijn Baars, die een paar minuten voor tijd dus mocht douchen. Aan de stand kwam echter geen verandering, waarmee DSVD dus uiterst tevreden aan de kerstdis ging. NEO miste door deze nederlaag de aansluiting met de topploegen uit Glanerbrug. Maar de weg is nog lang en er kan nog van alles gebeuren in 2019.