DSVD loopt na rust eenvoudig weg bij Victoria’28.

DSVD loopt na rust eenvoudig weg bij Victoria’28.

Op voorhand was DSVD er veel aan gelegen om bij de nummer laatst Victoria’28, met 3 punten aan de haal te gaan. Mede door de vele absenties bij de thuisploeg werd het na rust een eenvoudige klus, waarbij het middels een aantal fraaie treffers uitliep naar een 6-1 overwinning

Er zullen afgelopen weekend op veel velden de nodige mutaties te noteren zijn geweest ivm de krokusvakantie, waarbij menigeen de voetbalschoenen tijdelijk verruilde voor de lange latten. Door de plotseling invallende lente kon er op alle velden gevoetbald worden en dat is natuurlijk lang niet altijd het geval in deze tijd van het jaar. Ook bij Victoria’28-DSVD waren er aan beide kanten een aantal absenties, waarbij de thuisploeg ook nog eens te kampen had met een aantal schorsingen en blessures. Dat betekende dat de rode lantarendrager van de 3e klasse A behoorlijk gehavend aan de aftrap verscheen. Ook DSVD miste een drietal vaste waardes, maar had daarentegen Patrick Gerritsen weer voor een middag ter beschikking.
Hoewel de uitslag uiteindelijk een behoorlijk kwaliteitsverschil aangeeft, was daar in het eerste bedrijf nog nauwelijks sprake van. De gastheren streden vol overgave voor een goed resultaat en hadden in de eerste helft zelfs het meeste balbezit. Echt grote kansen kwamen daar niet uit voort, maar het zorgde er wel voor dat de opbouw bij de bezoekers behoorlijk stroperig ging. In deze fase was de opbouw van de mannen van Niki Leferink veel te traag en was er zo af en toe de nodige miscommunicatie in zowel aanvallend, als verdedigend opzicht. Toch kwamen de bezoekers na 20 minuten spelen op voorsprong, nadat Paul Eshuis op randje buitenspel werd vrijgespeeld. Een buitenkansje dat hij niet onbenut liet en met een hard schot liet hij de gelegenheidsdoelman van Victoria kansloos: 0-1. Wie gedacht had dat hiermee de ban gebroken was en dat optimaal geprofiteerd zou worden van de mogelijkheden die voorin lagen, kwam bedrogen uit. De opbouw bleef stroperig bij DSVD en kansen waren spaarzaam. Sterker nog: op slag van rust zag de defensie van de bezoekers er even uiterst klungelig uit en dit bood de geslepen spits Adnan Meziani de mogelijkheid om zowaar voor de gelijkmaker aan te tekenen. Hij profiteerde optimaal van een aantal misverstanden en glijpartijen bij de bezoekers achterin en ronde bekwaam af. Blijkbaar was dit dan de wake-upcall, want met nog een paar minuten op de klok voor het rustsignaal, wist DSVD nog voor datzelfde signaal orde op zaken te stellen. Een prima aanval over de linkervleugel kwam de bal uiteindelijk bij invaller Dylan Wijnberg (vervanger van de lelijk ten val gekomen Mart Plecht) terecht. Deze wist zichzelf op prachtige wijze vrij te spelen en even zo fraai de 1-2 binnen te werken. Met deze stand ging men dan uiteindelijk aan de thee.
Tevens was dit een opmaat voor nog een handvol zeer fraaie treffers in het tweede bedrijf. Hierin had DSVD hoegenaamd niet veel meer van de thuisploeg te duchten. Onder aanvoering van Patrick Gerritsen trokken de bezoekers na rust het duel naar zich toe. De oud éover links werd van dichtbij knap binnen gewerkt door Floris Lubbers. Hiermee was het verzet van Victoria definitief gebroken en konden de aanvallers van de gasten zich naar hartenlust uitleven. Dit leidde 3 minuten later al tot de aller-fraaiste treffer van de middag. Na een vlot lopende aanval over diverse schijven werd de bal prachtig terug gelegd op Patrick Gerritsen en deze haalde verwoestend uit en zag zijn inzet in de kruising vliegen: 1-4 derhalve. Met nog een half uur op de klok kon DSVD aan het doelsaldo gaan werken en het sneed dan ook meermalen door de defensie van de thuisploeg. In de 75e minuut was het opnieuw Floris Lubbers die aan het eind van een prima aanval stond en zijn tweede van de middag kon binnenwerken. Na deze treffer verslapte het enigszins bij de bezoekers en wilde misschien wel teveel mensen voor eigen succes gaan. En het moet gezegd dat de thuisploeg ondanks de forse achterstand bleef strijden voor een wat dragelijke resultaat. Hierbij wist het ook nog een paar goede mogelijkheden te creëren. Echter doelman Tom Deterd en de paal was een sta in de weg, waardoor tot in blessuretijd de 1-5 op het bord bleef staan. Toch kwam er nog een slotakkoord van DSVD, want in de allerlaatste minuut van de wedstrijd produceerde het nog één keer een vlotlopende aanval. Een prima voorzet vanaf de rechterflank, werd van dichtbij keurig binnengetikt door Kas Rensen en hij bracht de 1-6 eindstand op het scorebord.
Een eclatante zege dus voor DSVD, dat hiermee goede zaken deed in haar strijd om lijfsbehoud. Het heeft nog een aantal wedstrijden in te halen tegen naaste concurrenten en als hier een paar keer een goed resultaat wordt gehaald, is Niki Leferink en zijn ploeg aardig op de goede weg. Volgende week wacht al het eerste inhaalduel: dan gaat DSVD op bezoek bij Twenthe in Goor.