DSVD komt tekort tegen De Tukkers.

DSVD komt tekort tegen De Tukkers.

Op een stormachtige herfstdag in maart stonden in Deurningen DSVD en De Tukkers aan de aftrap. Wie op voorhand had gedacht dat de thuisploeg met deze weersomstandigheden op natuurgras in het voordeel zou zijn, kwam bedrogen uit. Want behoudens het eerste kwart van de wedstrijd, waren de bezoekers de bovenliggende partij en wonnen verdiend met 4-2.

In deze tijd van het jaar kan men zich haast geen afgelastingen meer veroorloven, want anders zou dit op midweekse inhaalduels uitkomen. Aangezien DSVD als 1 van de weinige clubs in 3A niet over kunstgras beschikt, kon er in de wintermaanden al een aantal keren thuis niet gespeeld worden. Om niet te ver achterop te raken had iedereen er wel belang bij om af te trappen op deze zondagmiddag dat Pluvius alle sluisen had open gezet.

En het moet gezegd: bij de aftrap was het veld nog prima bespeelbaar. Maar de door agrariërs zo gewenste neerslag, moest blijkbaar op 1 middag naar beneden komen. Gaandeweg de wedstrijd werd het dan ook een parodie op voetbal, waarbij komische glijpartijen en andere acorbatische toeren, niet van de lucht waren.
Uiteindelijk kunnen we zeggen dat De Tukkers het beste met de weersomstandigheden omgingen, want zij hadden zich binnen een uur al naar een comfortabele 0-4 voorsprong gewaterpolood. De openingsfase was voor de thuisploeg en het wist zich in het eerst kwartier een paar mooie mogelijkheden te creëren. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd in deze fase van de wedstrijd, waardoor de boel het eerste half uur behoorlijk in evenwicht bleef.

Kantelpunt was de openingstreffer van De Tukkers na een goed half uur spelen. Nadat DSVD probeerde zich rond de middenlijn al combinerend een weg richting doel te verschaffen, werd een foute pass de ploeg fataal. Sjoerd Vischedijk van de bezoekers wist de bal te onderscheppen en kon alleen op de doelman af. Hoewel het aanvankelijk leek dat hij dit buitenkansje toch net niet wist te benutten, was het Kjell Huisman die op de doellijn voor de zekerheid zijn voet nog tegen de bal zette: 0-1.
Nog geen 10 minuten later lag de 0-2 ook al in het net. Een diepe bal werd door Jelle Hulskotte op waarde geschat en haast op de doellijn, wist hij het leder via de binnenkant van de paal binnen te glijden. DSVD kreeg voor rust nog een kans via Kas Rensen, nadat de bal op het drassige veld was blijven steken, maar zijn voorzet ging net voorlangs. Ruststand: 0-2 derhalve.

Na de thee stelde de gasten al vrij snel orde op zaken, want binnen 5 minuten leek het duel definitief beslist. Het was opnieuw Jelle Hulskotte die een vrije trap vanaf de linkervleugel feilloos wist binnen te koppen. Hiermee leek het verzet van de thuisploeg wel gebroken, maar De Tukkers hadden er nog wel even zin aan en zette nog maar eens aan. Dit leidde tot een aantal hachelijke momenten voor het doel van Tom Deterd, die uiteindelijk zijn meerder moest erkennen in Tymo Schar. Deze haalde, na een goed uur spelen, randje 16 meter verwoestend uit en zag zijn inzet prachtig in de kruising vliegen: 0-4.

Hierna lieten de bezoekers het een beetje vieren en dat kon DSVD weer enigszins in de wedstrijd brengen. Kas Rensen was het die 20 minuten voor tijd verwoestend uithaalde en hij zag de bal prachtig binnenvliegen, waardoor de eer gered werd en de 1-4 op het bord kwam.

Omdat het gaandeweg de wedstrijd gestopt was met zachtjes regenen en de wind ook nog eens in kracht toenam, werd het er voor niemand leuker op deze middag in Deurningen. Met nog een kwartier op de klok had DSVD best nog door kunnen drukken, want mede door het weerbeeld werd het spel steeds onvoorspelbaarder. Kas Rensen had er nog wel zin aan en nam zijn ploeg op sleeptouw. Hij was het zelf die op de achterlijn een voorzet gaf, die door de doelman van de bezoekers op miraculeuze wijze over zijn eigen doellijn werd gewerkt. Ook hier speelde de weersomstandigheden een bepalende rol, want voor een doelman was het al helemaal niet te doen om deze middag een beetje warm te blijven. Maar intussen stond er wel 2-4 op het bord. Het was dat er bij de thuisploeg niet echt veel geloof meer was in een resultaat, want anders haden er in de laatste 10 minuten best nog wel rare dingen kunnen gebeuren.

Dat gebeurde uiteindelijk niet, waardoor de wedstrijd in een verdiende 4-2 ovewinning voor De Tukkers eindigde.

Volgende week wacht het belangrijke duel tegen naaste concurent LSV in Lonneker.