DSVD houdt ook Avanti op een gelijkspel.

DSVD houdt ook Avanti op een gelijkspel.

Dat DSVD-Avanti in 1-1 zou eindigen, mag bijna geen verrassing meer heten, want dit was de vijfde keer op rij de eindstand die bij DSVD op het scorebord verscheen. Na de eerste 45 minuten zag dat er overigens nog niet naar uit, omdat de gasten op alle fronten beter waren. Na rust herstelde de mannen van Niki Leferink zich en door een vrije trap van Paul Eshuis trok het in de slotfase toch nog een remise over de streep.

Avanti zag naaste concurrent en dorpsgenoot Sportlust, zaterdagavond verrassen ruim onderuit gaan bij buurman Eilermark. Bij winst was het rood/zwarte gedeelte van Glanerbrug zelfs mede koploper geweest en bij een overwinning van 7 doelpunten verschil, had het zelfs de eerste periode kunnen pakken. Zover kwam het dus niet. Maar de stand van de 3e klasse A leert ons dat het grensdorp deze competitie met 3 clubs, stevig in haar greep heeft. Volgende week krijgt Avanti zelf Sportlust op visite en het had in de aanloop naar dat duel natuurlijk graag de stand in evenwicht getrokken. Dat lukte niet omdat Avanti in Deurningen in de tweede helft een heel stuk minder was dan voor rust. Hoewel het zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen zal zijn geweest, waren de mannen van trainer Michiel Mensink in het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggend partij. Voetballend beter en het wist zich ook een handvol prima mogelijkheden te creƫren. Maar in de afronding waren de bezoekers vaak net niet nauwkeurig genoeg. DSVD begon nog wel redelijk voortvarend, maar stelde daar gaandeweg de eerste helft steeds minder tegenover. Behoudens een gevaarlijk afstandschot van Bernd Arkink, kwam de thuisploeg echter niet. Doordat ook Tom Deterd ook langdurig zijn doel schoon wist te houden, leek het uit te draaien op een 0-0 ruststand. Echter, op slag van rust was het Mert Deveci, die uithaalde vanaf randje strafschopgebied. Wat op het oog een houdbare bal leek, dwars door het midden van het doel, stuiterde het leder precies voor de voeten van Tom Deterd iets op. Het zag er koddig uit, maar hier kon de sluitpost van de thuisploeg echter weinig aan doen: 0-1. Dat was tevens de terechte ruststand.
Na rust stapte DSVD langzaam af van het verzorgd opbouwen van achteruit, wat in de eerste helft vrij stroperig ging. Met wat meer opportunisme kreeg de thuisploeg langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd en wist het Avanti verder van het doel te houden. Dit resulteerde erin dat de gasten voetballend uiteraard de betere ploeg bleven, maar dat zij aanzienlijk minder gevaarlijk werden. De thuisploeg wist nu ook vaker het doel van de tegenstander te bestoken en had haar beste fase rond de 70e minuut. Eerst was er een slippertje van de doelman van de bezoekers, die een terugspeelbal onder zijn voet door liet glippen en deze rolde bijna over de doellijn. Nog net op tijd (of niet?) werd het leder van de lijn verwijderd. Even later werden de bezoekers bestookt met een aantal hoekschoppen, die bijna succesvol waren. Helaas voor de thuisploeg verdween een lage voorzet vanuit de scrimmage vlak voor het doel langs. Dit was voor de gasten het teken om ietwat te temporiseren en getracht werd de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Dit leek aardig te lukken, want Avanti zorgde ervoor dat de thuisploeg niet aan een echt slotoffensief kon beginnen. Toch moet je bij DSVD altijd bedacht zijn op de standaardsituaties, ondanks het feit dat vrijetrappenspecialist Wouter Kemna intussen met pensioen is gegaan. Op 3 minuten voor het eindsignaal deed zich een uitgelezen mogelijkheid voor, want DSVD kreeg op een kleine 20 meter van het doel nog een vrije trap te nemen. Paul Eshuis ging achter de bal staan, want ook hij heeft al menig buitenkansje als deze in een doelpunt weten om te zetten. Dat lukte ook deze keer. Met een verwoestende knal, dwars door de muur bracht hij de niet meer verwachte 1-1 op het scorebord. Aan deze stand kwam in de laatste paar minuten geen verandering meer, waarmee de vijfde 1-1 remise in de boeken verdween. Hoewel je niet heel veel opschiet met al deze gelijke spelen moet je ook realistisch zijn en concluderen dat een gelijkspel tegen een ploeg als Avanti gewoon een prima resultaat is.
Volgende week komt concurrent Reutum naar Deurningen en dan zal er toch echt meer gevraagd worden dan een gelijkspel.