DSVD handhaaft zich defitief na overwinning op Sportlust.

DSVD handhaaft zich defitief na overwinning op Sportlust.

DSVD tegen Sportlust Glanerbrug was eigenlijk nooit echt een wedstrijd, want daarvoor hadden de gasten te veel mutaties binnen de ploeg. Zij geloofden het verder wel en DSVD kon profiteren en wist zonder groots te spelen uit te lopen naar een ruime overwinning: 6-0.

Trainer Niki Leferink was er voor aanvang nog steeds niet gerust op. Officieel was DSVD ondanks een negende plek nog steeds niet veilig. De afgelopen weken zag het de onderste ploegen louter (ruime) overwinningen aaneenrijgen. Bijvoorbeeld Losser speelde zich vanuit haast kansloze positie op miraculeuze wijze (bijna) veilig middels 4 overwinningen op rij. Ook Reunie won een paar keer op rij vrij ruim en ja dan komt men ook in Deurningen nog aan het rekenen. Mathematisch kon dus DSVD ook nog degraderen en om het nu op de laatste wedstrijd tegen Saasveldia aan te laten komen, was ook al zowat. Jammer is wel dat er in de kerkdorpenderby nu niet meer op het spel staat dan de spreekwoordelijke eer. Dus had de trainer voor aanvang van de laatste thuiswedstrijd zijn spelers op het hart gedrukt dat het vandaag dus gewoon volle bak moest gaan. En dat deed de thuisploeg dan ook, zonder tot groots spel te komen overigens. Het eerste half uur was behoorlijk in balans, waarbij beide ploegen een grote kans kregen, maar deze onbenut lieten. Toch kwam DSVD nog voor rust op voorsprong. Verantwoordelijk hiervoor was indirect jeugdspeler Wout Arkink, die al vrij snel moest invallen voor de geblesseerde Dylan Wijnberg. In de 16 meter werd hij onderuitgehaald, waarna de bal op de stip ging. Al 2 jaar is de vaste strafschopspecialist Peter Spekhorst belast met dit klusje. In de historische boeken geschreven over DSVD konden wij nog geen misser van de geroutineerde linksback noteren. Ook deze strafschop ging er onberispelijk in: 1-0 derhalve. Nog voor rust werd de score verdubbeld na een knappe actie van Kas Rensen, die door de defensie van de bezoekers slalomde. Op de doellijn was het Marten Lubbers die eenvoudig de 2-0 kon binnentikken. Met deze ruststand was de trainer er toch niet helemaal gerust op. Dat in tegenstelling tot de voorzitter, die zijn hartslag eindelijk naar een normaal niveau zag gaan.
Na de pauze was er van een wedstrijd niet echt meer sprake en kon DSVD redelijk freewheelend naar het einde toewerken. Nog een kwartiertje trachtte Sportlust er nog wat van te maken, maar het was Floris Lubbers die de eerste goede kans na rust wist te verzilveren en de 3-0 op het scorebord te zetten. Hiermee speelde DSVD zich eenvoudig naar het einde en wist gaandeweg de score nog behoorlijk op te schroeven. Het was Floris Lubbers die de vierde van de middag in het netje wist te deponeren, nadat het er niet al te safe uitzag bij de bezoekers achterin. Hiermee wist hij een prima seizoen met zijn achtste treffer te bekronen. In de slotfase deed ook Bernd Arkink nog een duit in het zakje, waarmee hij zijn misser van de eerste helft even rechtzette. Hij ronde een prima aanval af en zetten een kleine 10 minuten voor tijd de 5-0 op het bord. Hiermee was de koek voor deze middag nog niet op, want de thuisploeg kreeg in de laatste minuut op een mooie plek nog een vrije trap, die dan ook prachtig over de muur gekruld werd. Echter de doelman lag in de weg, maar verwerkte het leer niet adequaat. De bal viel precies voor de voeten van Marten Lubbers en deze schoot van dichtbij zijn tweede van de middag binnen en de 6-0 eindstand op het wedstrijdformulier. Hiermee klom DSVD naar de achtste plek en wist het zich definitief veilig te spelen. Ten opzichte van vorig jaar in vele opzichten een verbetering: beduidend beter veldspel, meer doelpunten en de nodige verjonging doorgevoerd. Al met al een prima seizoen dus voor de mannen van Niki Leferink. Na afloop werd Brian Meulenbroek gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal van DSVD. Hij kreeg uit handen van de voorzitter een mooie attentie en enkele mooie woorden te verwerken, waarna het feest in de kantine kon losbarsten. Volgende week zal dat nog eens dunnetjes over worden gedaan na de afsluitende wedstrijd tegen de buren van Saasveldia. Waarschijnlijk ouderwets op de fiets, met het tasje achterop!