Boer’n Trots kaas/DSVD DS1 sportploeg van 2018

Boer’n Trots kaas/DSVD DS1 sportploeg van 2018

Wat een mooie avond gisteren. En wat een mooie bekroning op zo’n geweldig seizoen!

Maar wat heeft ons nou zo ver gebracht. In 2017 gestart met een gewijzigde selectie en een nieuwe technische staf. Een selectie met meiden die allemaal een rood-wit hart hebben. Van origine niet allemaal Deurningers maar door de jaren heen opgenomen in deze hechte vereniging. En wat is dat belangrijk voor ons zeg, die hechte vereniging. Al die geweldige clubmensen die stuk voor stuk en keer op keer opnieuw achter ons staan. Zonder deze mensen kunnen er niet zulke geweldige resultaten worden behaald.

En dan die 3 vrouwen aan het roer. Jildou, Olga en Anuschka. Een drieman(vrouw)schap waar menig team jaloers op zou zijn. Elke trainer kan meepraten over de uitdaging om 15 meiden in verschillende leeftijdscategorieën met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dat wij niet altijd de makkelijkste zijn weten we zelf ook, maar voor deze drie dames hebben wij toch keer op keer heel hard willen werken. En dat alles heeft te maken met de vechtlust en het enthousiasme wat continue van hen afstraalt. Vol passie proberen ze ons keer op keer tot het uiterste te drijven en dat heeft al tot geweldige resultaten geleid. De teleurstelling die ontstond nadat ze aan hebben gegeven om aan het einde van dit seizoen afscheid van ons te nemen, zegt genoeg. Maar ook hierin respecteren wij hun beslissing en zijn wij ook trots op jullie dat jullie nu voor jezelf kiezen en hiermee wat meer rust krijgen.

15 dames in 1 team. 15 dames in 1 kleedkamer. 15 dames in 1 training. 15 dames in 1 wedstrijd. Maar bovenal: 15 dames met 1 doel. Aan het begin van vorig seizoen was de doelstelling om minimaal 1 periode te pakken. Naarmate het seizoen vorderde, werd het de doelstelling om 1 kampioenschap te pakken. Die doelstelling wordt niet zomaar behaald. Een team waarbij het soms een geweldig kippenhok is. Een team met heel veel verschillende persoonlijkheden. Een team waarbij naast de handbal door alle meiden nog heel hard wordt gewerkt aan een maatschappelijke carrière. Want ondanks dat wij gemiddeld 8 tot 10 uur in de week trainen, gaan wij ook gewoon naar school en naar ons werk. Maar de energie die we uit de handbal kunnen halen, maakt dat het een minder grote opgave voor ons is. Binnen de trainingen draait het namelijk ook niet alleen om handbal. Hier ontstaan ook vriendschappen, we gaan voor elkaar door het vuur en zullen elkaar nooit laten vallen. Maar naast deze vriendschappen hebben wij natuurlijk ook nog ons privéleven. Als alle mensen om ons heen niet achter ons zouden staan, kunnen wij dit allemaal niet opbrengen. En verjaardagen, avondjes uit, weekendjes weg, hebben wel eens te lijden onder ons handballeven. Maar dat de mensen om ons heen hier begrip voor hebben, maakt het voor ons wel makkelijker. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd, dat deze geweldige resultaten behaald werden.

Meiden, wat mogen we trots zijn op onszelf. Wat hebben we knetterhard gewerkt en wat is het elke minuut waard geweest. Menig handbalschoen versleten, ontelbaar veel ballen ontharst en tot in den treure wissels getraind om zo ver te komen. Er zijn tranen gevallen en we hebben dubbel gelegen van het lachen. Maar het allerbelangrijkste, we hebben elkaar altijd gesteund. En dit heeft ervoor gezorgd dat wij nu in de eredivisie staan en dat we hier ook al 7 geweldige punten hebben behaald. Ik hoop dat er nog heel veel geweldige resultaten behaald mogen worden met dit mooie team en met deze mooie vereniging. Wij willen uit de grond van ons hart iedereen bedanken die op welke wijze dan ook betrokken is bij ons team. En samen met jullie, op naar nog meer historische handbalmomenten!

Groetjes,
De razende reporter