Voor het eerst sinds jaren gaat DSVD onderuit in openingswedstrijd

De laatste jaren was het bij DSVD een goed gebruik om de basis voor een goed seizoen in de openingsfase te leggen. In de eerste wedstrijden werden altijd veel punten gepakt, want dan is het meestal nog gevrijwaard van blessures en schorsingen. In de openingswedstrijd tegen Barbaros werd aan die traditie een einde gemaakt. In een aantrekkelijke wedstrijd was de nieuwkomer in de 3e klasse net iets te sterk en trok met 2-0 aan het langste eind.

Alle ingrediënten waren aanwezig vooreen lekker begin van het seizoen deze middag in Deurningen: lekker weer, een goede grasmat en veel publiek. En het moet gezegd: beide teams maakten er ook een echte wedstrijd van. Veel kansen, waarbij beide ploegen minimaal 3 keer het houtwerk teisterden, veel strijd en passie met uiteindelijk een terechte winnaar.De bezoekers mochten zich op basis van de 2e helft de terechte winnaar noemen, want het eerste bedrijf ging volledig gelijk op. Barbaros leek al binnen een paar minuten op voorsprong te komen na knoeiwerk in de defensie van de thuisploeg. Doelman Jordie Kosterink wist nog net voor de doellijn een klassieke klutsgoal te voorkomen. Het spel golfde vanaf de aftrap op en neer, waarbij de bezoekers voetballend wat meer in huis hadden, maar DSVD aan de hand van Mark Jan Fledderus wel degelijk van zich af wist te bijten. Ondanks dat hij tegenwoordig gewoon contributie moet betalen, zijn eigen handdoek en voetbalschoenen moet meebrengen, heeft hij nog altijd de gedrevenheid van een prof. Hij trof deze middag maar liefst 3 keer de lat. Het mag geen verbazing wekken dat dit telkens gebeurde vanuit zijn specialiteit: de vrije trap. Op deze manier trof hij in zijn carrière menigmaal doel voor Heracles en hield hij zo hoogst persoonlijk Roda JC in de eredivisie. Waarschijnlijk zijn de doelen in Deurningen net een paar millimeter te laag. En staan de doelpalen ook een paar millimeter te dicht op elkaar, want Barbaros wist zowel voor als na rust 2 keer de binnenkant van de paal te trotseren. Erg vermakelijk allemaal en de ooh’s en de aah’s waren dan ook niet van de lucht deze middag in Deurningen. Waar de thuisploeg voor rust nog een schitterende afronding van Floris Lubbers zag worden afgekeurd wegens buitenspel, lieten de gasten ook nog een paar prachtige kansen liggen. Tel daarbij op dat er soms op het scherpst van de snede geduelleerd werd, mocht de ruststand dan wel 0-0 zijn, maar saai was het allerminst.
Na de pauze wist Barbaros de in thuisploeg in eerste instantie toch wat meer de duimschroeven aan te draaien en kwam DSVD niet vaak meer gevaarlijk voor het doel. Maar opnieuw werden een aantal fraaie kansen niet benut. Toen 10 minuten voor tijd de ergste storm was uitgeraasd en de thuisploeg dacht dan een punt deze middag toch echt wel tot de mogelijkheden zou behoren, sloegen de bezoekers alsnog toe. Even stond het niet goed achterin en in de omschakeling wisten de Hengeloërs razendsnel te profiteren. Uiteindelijk stond de gevaarlijke spits Ali Öztürk op de juiste plek om van dichtbij de voorzet vanaf rechts af te ronden: 0-1. DSVD speelde de laatste 10 minuten alles of niks en stuurde Brian Meulenbroek naar het front en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Ondermeer een prachtige vrije trap van Fledderus die de onderkant van de lat teisterde, waarbij de rebound net niet goed viel voor 2 spelers van de thuisploeg. Doordat de boel achterin volledig open lag wisten de bezoekers middels de counter nogmaals genadeloos toe te slaan. Opnieuw was het Ali Öztürk die het eindstation was van een messcherpe uitval. Hiermee kreeg de nieuweling in de 3e klasse loon naar werken en mocht de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven. Voor DSVD restte slechts het wondenlikken en hopen dat de ruime ziekenboeg langzaam leeg gaat stromen
Volgende week wacht n.l. alweer de uitwedstrijd bij de Tukkers.