Start voorjaarsseizoen jeugdvoetbal 2017-2018

Start voorjaarsseizoen jeugdvoetbal 2017-2018

Het voorjaarsseizoen gaan we van start met hetzelfde aantal teams als in de najaar competitie, maar er zijn wel de nodige wijzigingen.

Vanwege personele problemen bij de JO19 teams in het najaar is besloten om JO19-2 niet meer in te schrijven voor de voorjaarscompetitie. De spelers zijn ondergebracht bij JO19-1 (5), JO17-2 (5) en het 5e seniorenteam (1). Heel jammer voor dit team wat veel plezier had met elkaar, maar wel begrip omdat het elke week onzeker was of ze konden voetballen. De JO19-1 en JO17-2 zijn nu relatief grote teams maar de verwachting is dat desondanks iedere speler voldoende aan spelen toekomt. Zeker ook omdat er sprake is van een aantal langdurig geblesseerden, daarnaast zullen elke week twee 2e-jaars JO19 spelers om toerbeurt met het 2e seniorenteam meespelen in plaats van met de JO19-1. Bijkomend voordeel voor hen is dat al kennis gemaakt wordt met de seniorenteams waardoor de overgang naar de senioren in het volgende seizoen ook makkelijker gaat.

Als gevolg van het terugtrekken van JO19-2 gaat Bram Bijen nu op maandag de JO17-2 trainen, Freek Seiger heeft aangegeven de voorjaarscompetitie dan even niet te willen trainen, Freek wil wel invallen indien nodig. Verder hebben 2 trainers aangegeven te willen stoppen met het trainen van hun team: Henk Drenth bij JO19-1 en Niels Vollenbroek bij JO15-1. Alle stoppende trainers van harte bedankt voor jullie inzet voor spelers en teams! Inmiddels is John Bijen gestart als nieuwe trainer van de JO19-1, Stan Wennink gaat op woensdag de JO15-1 trainen, voor de maandag zijn we nog op zoek naar een trainer, bij voorkeur iemand die ook op zaterdag aanwezig is. We wensen de nieuwe trainers heel veel succes met hun team!

Bij de pupillen hebben we een extra team ingeschreven: de JO8-3. Dit kon door het door het doorschuiven van een aantal jongens vanuit de JO7. De teams worden hierdoor wat kleiner maar voldoende groot, daardoor is de wisseltijd korter en is er minder tijd om te veel af te koelen.

Ook zullen nog een aantal spelers naar een ander team gaan, met name bij JO13-2 zijn er nog extra spelers nodig. Daarover is overleg met een aantal spelers en ouders geweest of gaat de komende week nog plaatsvinden.

De JO8-2 gaat geleid worden door Nico Wegman en Remi Suthof, de JO8-3 gaat geleid worden door Robert Veldhuis en Patrick Westerink. Ard Hennink blijft de leider bij JO7. Daarnaast zal bij JO9-1 Jochem Arendsen de leiding komen versterken, Maurice Geerdink en Jurgen Burink blijven de andere leiders. We wensen alle teams veel succes in de voorjaarscompetitie 2018!

De Jeugdcommissie.