Oud-trainer DSVD Wolfram Arnthof overleden

Oud-trainer DSVD Wolfram Arnthof overleden

Zoals afgelopen week in de media bekent is gemaakt is oud prof Wolfram Arnthof 20 september j.l. overleden.

Wolfram was een gepassioneerd voetbalman, die na zijn actieve voetbalcarrière als prof, bij veelal kleine clubjes aan de slag ging als trainer.
In die hoedanigheid kwam hij eind jaren 90 ook bij DSVD terecht. Nadat hij in 1996 als trainer van RSC A1 in een verwoede strijd om het kampioenschap, de titel toch naar Deurningen zag gaan, ging hijzelf een jaar later bij DSVD aan de slag. In eerste instantie als trainer van de tweede selectie, maar halverwege het seizoen nam hij de taken over van de toenmalige hoofdtrainer.

We hebben Wolfram leren kennen als een zeer bescheiden en aardige man, met prachtig Duits accent, die in elke vezel van zijn lichaam een voetbalman was. Wolfram was nooit op zoek naar de nieuwe Messi, maar zag in elke speler wel een Messi op zijn eigen niveau. Gaf hem wat spelers, een bal en een veld en hij ging aan de slag. Als oud prof van o.a. Heracles was hij natuurlijk wel een ander niveau gewend, maar dat vormde voor hem geen enkele belemmering om met minder getalenteerde voetballers aan de slag te gaan. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat hij in zijn hele carrière veelal met jeugdspelers werkte.

Ondanks dat de samenwerking in Deurningen slechts 2 seizoenen bedroeg, heeft Wolfram in Deurningen toch een indruk achter gelaten van een heel prettig mens met een groot hart voor het voetbalspelletje.

Wolfram is 80 jaar geworden.

Foto bron: TC Tubantia.