DSVD thuis onderuit tegen De Tukkers.

DSVD thuis onderuit tegen De Tukkers.

DSVD kon de midweekse overwinning op vv Oldenzaal geen vervolg geven. Het kwam nog wel binnen 10 minuten op voorsprong, maar zakte gaandeweg de wedstrijd steeds verder terug. De Tukkers profiteerde hier heel zakelijk van door nog voor rust op gelijke hoogte te komen. In de slotfase wist het, het veldoverwicht ook in doelpunten om te zetten: 1-3 derhalve.

Ondanks de afwezigheid van voorhoedespelers Paul Eshuis en Floris Lubbers, startte de thuisploeg voortvarend aan de wedstrijd. Het leek de lijn van afgelopen donderdag gewoon door te kunnen trekken en was het eerst kwartier de bovenliggende partij. Nadat het al een paar speldenprikjes had uitgedeeld, was het jeugdspeler Bernd Arkink die in de 9e minuut verwoestend uithaalde vanaf randje strafschopgebied en hiermee de 1-0 op het bord zette. Ook hierna leken de gasten nog niet bij de les, maar ze kregen na een goed kwartier de gelijkmaker plotseling in de schoot geworpen. Slecht uitverdedigen bij de thuisploeg zorgde ervoor dat Kjell Huisman plotseling geheel vrij voor doelman Jordie Kosterink kwam te staan. Dit buitenkansje liet de aanvaller van De Tukkers zich niet ontnemen en hij prikte eenvoudig de 1-1 binnen. Vanaf dat moment waren de bezoekers ook de bovenliggende partij, zonder zelf ook groots te spelen. De Albergenaren hebben eenvoudigweg meer kwaliteit in huis en wisten dan ook meer kansen te creëren. Dit leidde voor rust nog niet tot doelpunten, waarna men met 1-1 aan de thee ging.
Na de pauze hetzelfde spelbeeld: de bezoekers bepaalde het spelbeeld en DSVD trachtte er op de counter soms gevaarlijk uit te komen. Echter Patrick Gerritsen stond veelal op een eiland en zag regelmatig de nodige vuurpijlen op zich afkomen, waardoor de thuisploeg weinig grote kansen creëerde. Ondanks het veldoverwicht deden de bezoekers dat ook niet. Totdat 10 minuten voor tijd Joep Egberink teveel ruimte geboden werd en hij prima uithaalde vanaf de 16 meter en de 1-2 in de lange hoek binnenschoot. Hiermee was de hoop in het Deurningse kamp op een puntje eigenlijk gelijk ook om zeep geholpen. Ondanks dat het veel mensen naar het front stuurde en daardoor achterin veel ruimte weggaf, kwam het nooit tot een echt slotoffensief van de thuisploeg. De Tukkers wist in de laatste minuten nog wel te profiteren van de geboden ruimte. Vanuit een klassieke counter wist opnieuw Joep Egberink te scoren en hiermee de 1-3 eindstand op het bord te brengen. Hiermee kreeg de wedstrijd uiteindelijk een terechte winnaar. DSVD moet hopen dat de ziekenboeg langzaam leeg gaat lopen in de komende beslissende weken. Gelukkig maakte Brian Meulenbroek deze middag alweer zijn rentree. Voor de rest is het afwachten. Volgende week zondag gaat DSVD op bezoek bij Avanti.