DSVD nog niet veilig na 0-0 bij Reutum.

DSVD nog niet veilig na 0-0 bij Reutum.

Twee kleine dorpsclubs strijdend in Reutum voor lijfsbehoud in de 3e klasse A. Waar beide ploegen een driepunter goed konden gebruiken, hielden ze elkaar volledig in evenwicht. De eerste helft was voor de bezoekers, na rust had de thuisploeg het betere van het spel, maar gescoord werd er niet.

Een wedstrijd waar vooraf de nodige spanning op stond, want in deze knotsgekke klasse, waarin soms de meest opmerkelijke uitslagen te noteren zijn, stonden beide ploegen op 25 punten. Nog wel boven de streep, maar allebei allerminst veilig. Het was daarom voor beide ploegen van groot belang om in elk geval niet te verliezen en dat gaf het wedstrijdbeeld ook een beetje weer. Twee dorpsclubs die beide afhankelijk zijn van het beschikbare materiaal. Waar Reutum duidelijk over een jonger selectie beschikt en DSVD wat geroutineerde is. Toch zijn beide clubs ook afhankelijk van een aantal jeugdspelers, die ook deze middag weer aan de bak moesten.
Al met al ontspon zich een weinig hoogstaande wedstrijd, waarbij de bezoekers in de eerste helft een licht veldoverwicht had en zich de beste kansen creƫerden. Patrick Gerritsen kon na een kleine 10 minuten alleen op de doelman af, maar had niet genoeg controle en werd binnen het strafschopgebied geattaqueerd door de doelman. De arbiter zag er echter geen strafschop in, waarmee deze kans voor de bezoekers verloren ging. Ondanks dat DSVD een licht veldoverwicht had, leidde dit niet tot echt grote kansen. Totdat op een half uur spelen Paul Eshuis de diepte werd ingestuurd en hij vrij voor de doelman kon opduiken. De aanvaller wist dit buitenkansje echter niet op waarde te schatten en zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. De laatste 10 minuten van het eerste bedrijf wist de thuisploeg zich ook wat meer aan het front te melden. Dit leidde tot wat mogelijkheden rond de 16 meter, waarbij het doel telkens te hoog gezocht werd. Ruststand 0-0 derhalve.
Na de thee was het Reutum wat de schroom wat meer van zich af wist te gooien en het nam de touwtjes in handen. Ondanks dat ook dit niet leidde tot grote kansen, zorgde het er wel voor dat DSVD voorin nog nauwelijks nog gevaarlijk kon worden. Behoudens wat schietkansen leverde dit geen echt grote mogelijkheden op. Toch was de thuisploeg halverwege de 2e helft dicht bij een voorsprong, toen een indraaiende bal uitstekend werd ingekopt. De redding van doelman Jordie Kosterink op de lijn was echter evenzeer uitstekend, waarmee de brilstand op het bord bleef. Omdat verliezen in deze fase van de competitie voor beide ploegen wel eens grote gevolgen kon hebben, bleef de angst regeren. Reutum wilde nog wel en bij DSVD raakte de pijp langzaam leeg. Zeker toen het een klein kwartier voor tijd Patrick Gerritsen ook nog eens geblesseerd zag uitvallen. Het moest van Deurningse kant, zoals wel vaker, echt vanuit een standaardsituatie komen en dat lukte in de slotfase ook nog bijna. Een scherpe vrije trap van de ingevallen Pieter Braakhuis zorgde nog even voor een hachelijk moment in de doelmond van de thuisploeg. Maar daar was het zo drukbevolkt, dat nog net voor de doellijn de bal kon worden weggewerkt. Hierdoor bleef de brilstand op het bord staan en 3 punten voor de ploeg van Niki Leferink was ook wel iets teveel van het goede geweest deze middag. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende en het dus ook niet kreeg, want na 90 minuten stond er nog steeds 0-0 op het bord. Een uitslag waarmee geen van beide ploegen zich veilig speelde, maar nog wel allebei boven de degradatiestreep bleven staan. Volgende week wacht voor DSVD een zeer belangrijke burenruzie, want dan komt vv Oldenzaal op bezoek. Het gat tussen beide ploegen is slechts 2 punten, dus spanning genoeg.