DSVD en Saasveldia in evenwicht.

DSVD en Saasveldia in evenwicht.

Afgelopen weken tijdens carnaval werd nog regelmatig samen feestgevierd, maar nu stonden ze weer tegenover elkaar: Saasveld en Deurningen. Een onvervalste kerkdorpenderby, die dit keer zonder doelpunten eindigde, maar allerminst saai was.

Net als de heenwedstrijd vond deze wedstrijd op zaterdagavond plaats onder ietwat bizarre weersomstandigheden. Was het in Deurningen nog sprake van extreem veel regen, nu was het bitter koud. Toch kon er prima gespeeld worden op het kunstgras van Saasveldia. En net als de eerst ontmoeting, ondanks het weer, redelijk veel publiek dat was afgekomen op deze derby.
In de eerste helft ontspon zich een uiterst vermakelijke wedstrijd, die aan beide kanten kansen opleverde. Het was de thuisploeg die voetballend iets beter was en elkaar wat makkelijker leken te vinden. DSVD stelde daar een flink portie werklust tegenover en counterde soms venijnig. Dit leverde soms hachelijke situaties op, voor beide doelen. Het was dan ook een uiterst levendige wedstrijd die eigenlijk alle kanten op kon. De thuisploeg kreeg 2 redelijke mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar beide kansen belanden net over het doel. Aan de andere kant speelde Patrick Gerritsen zichzelf prachtig vrij over de linker vleugel. Zijn actie ging tenslotte net voorlangs. Ook Floris Lubbers leek dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn schot van afstand op de lat uiteen spatten.
Hierdoor ging men met 0-0 aan de warme thee.
De tweede helft was van beduidend minder niveau en de kansen spaarzamer. De bezoekers kregen met de inbreng van Marten Lubbers wel meer dreiging naar voren, maar op beslissende momenten werden veelal de verkeerde keuzes gemaakt. De thuisploeg nam in het tweede bedrijf wel wat steviger het heft in handen, zonder dat het tot echt grote kansen kwam. In de slotfase leek het of DSVD er een beetje doorheen zat en moest zich meer toeleggen op tegenhouden. Saasveldia had dan wel een optisch overwicht, maar wist ook in de rommelige slotfase geen echter grote kansen te creƫren. Hierdoor bleef het wel tot het einde spannend, maar gescoord werd er niet. Een dubbelblanke eindstand stond er dan ook na 90 minuten op het scorebord en daar viel eigenlijk niet zo heel veel op af te dingen. Daar had iedereen dan ook vrede mee en massaal dook men na afloop de warme kantine in. En net als in oktober zal ook nu de penningmeester uiteindelijk de grote winnaar blijken, want naar verluid bleef het nog lang onrustig op De Esch in Saasveld.
IJs en weder dienende speelt DSVD volgende week thuis tegen Sp. Enschede