DSVD doet goede zaken met 2 overwinningen in 1 week.

DSVD doet goede zaken met 2 overwinningen in 1 week.

Nadat afgelopen donderdag het inhaalduel met Sportclub Enschede al in winst was omgezet, wist DSVD ook het duel met Reutum te winnen. Hiermee deed het goede zaken in de strijd om lijfsbehoud, maar ook nog voor de tweede periode.

DSVD werkt in 3 weken tijd maar liefst 4 thuisduels af. Afgelopen week waren daar 2 inhaalduels en hierin werd het maximale resultaat behaald. Het midweekse duel tegen Sp. Enschede begon, zoals wel vaker dit seizoen niet al te best voor de mannen van Niki Leferink. Binnen 10 minuten keek het al tegen een 0-1 achterstand aan, toen Christiaan Ercan van de bezoekers van een kleine 25 meter verwoestend uithaalde en zijn inzet prachtig in de kruising zag belanden. Hierna rechte DSVD haar rug en kwam al vrij snel op gelijke hoogte door een vrije trap van Wouter Kemna. Op een kleine 20 meter van het doel krulde hij de bal prachtig binnen en tekende daarmee voor zijn eerste treffer dit seizoen. Na rust moest een keer weer beroep worden gedaan op Mark Jan Fledderus, omdat de ziekenboeg in Deurningen dermate vol zat. En dat legde de ploeg bepaald geen windeieren, want met de inbreng van de oud prof, kwam er beduidende meer voetbal binnen de ploeg. Hij stond dan ook aan de basis van de 2-1 halverwege de 2e helft. Een vrije trap werd dermate scherp voor het doel geslingerd dat verdediger Rietman van de bezoekers uiteindelijk de bal achter zijn eigen doelman werkte. Hiermee had de thuisploeg de voorsprong die het in het restant van de wedstrijd met man en macht verdedigde.

Zondag kwam Reutum op bezoek en dat is de ploeg die het dit seizoen verrassend goed doet en keurig in de middenmoot staat. In het eerste bedrijf liet de ploeg zien, dat ook niet onterecht was. Met bij vlagen vlot combinatievoetbal creƫerde het een aantal prima aanvallen, met dito kansen. Alleen de afwerking liet nogal te wensen over, of het vond een uitstekende doelman Jordie Kosterink op haar weg. Hoewel DSVD met de terugkeer van Paul Eshuis en Patrick Gerritsen weer wat ruimer in de aanvallers zat, kon de thuisploeg daar in de openingsfase nauwelijks wat tegenover stellen. Eigenlijk was de eerste echte grote kans ook gelijk een doelpunt. Een prima aangesneden hoekschop van Patrick Gerritsen belande op het hoofd van de geheel vrijstaande Brian Meulenbroek, die zijn eerste treffer van dit seizoen liet aantekenen: 1-0 derhalve. Ook hierna waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar knokte DSVD zich wel steeds meer in de wedstrijd. Het wist de voorsprong 5 minuten voor rust zelfs te verdubbelen en het mag geen verbazing wekken daar hier opnieuw een standaardsituatie aan vooraf ging. Een ingestudeerde vrije trap belande op het hoofd van Wouter Kemna en hij tekende met zijn tweede treffer in een week tijd voor de 2-0 ruststand.
Na de pauze leek het heilige vuur wat geluwd bij de gasten uit Reutum en wist DSVD de wedstrijd onder controle te houden. Gevaarlijk werden de bezoekers niet heel veel meer, hoewel het nog wel de lat wist te raken. De thuisploeg wist op de counter nog een aantal keren gevaarlijk uit te breken en had halverwege de 2e helft eigenlijk ook een strafschop moeten krijgen. Bauke Seiger werd in de 16 meter onderuit gehaald, waarbij de bal eigenlijk op de stip had gemoeten. Echter, de arbiter oordeelde anders, waarna de 2-0 stand op het bord bleef staan. Ondanks dat beide ploegen echt hun best deden om nog tot score te komen, vielen er geen doelpunten meer in Deurningen. Hiermee heeft DSVD de maximale score van 6 punten behaald in 2 inhaalduels en deed het goede zaken om lijsbehoud. Intussen deed het ook nog eens goede zaken in de strijd om de 2e periode, want door de vele inhaalduels heeft men in Deurningen dit jaar besloten maar eens niet voor de laatste periode te gaan, maar denkt men de 2e binnen te moeten halen. Maar veel belangrijker zijn natuurlijk de punten voor de reguliere stand, want veilig is het nog allerminst. Maar op de goede weg zijn de mannen van Niki Leferink zeker. A.s. zondag wacht het laatste thuisduel in de serie van 4, want dan komt Kosc op bezoek.