ACMAA-DSVD verstevigd koppositie door zege op Westsite

ACMAA-DSVD verstevigd koppositie door zege op Westsite

De eerste wedstrijd die dit seizoen verloren werd, was de wedstrijd uit in Amsterdam tegen Westsite. Zaterdag kwamen de dames uit Amsterdam in Deurningen op bezoek. Een wedstrijd waarin we revanche konden nemen en wat recht moesten zetten na het verlies van vorige week!

We begonnen overtuigend aan de wedstrijd tegen Westsite. Een stuk meer beleving dan vorige week in Raalte en dat wierp z’n vruchten af. Aan het begin van de eerste helft ging het nog even gelijk op, maar al snel werd duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren. Door snel spel en een collectieve dekking die knetterhard werkte, gingen we de rust in met een stand in ons voordeel: 16-8!

In de tweede helft was het van belang om dit vast te houden. Het gevaar ligt op de loer om met het tempo van Westsite mee te gaan en hierdoor de beleving weer kwijt te raken. Dit gebeurde aan het begin van de tweede helft dan ook een beetje. Maar al snel rechtten we onze ruggen en hadden wij de touwtjes weer in handen. De laatste 15 minuten waren zo overtuigend dat we ook konden testen met verschillende aanvalsvormen en jonge speelsters minuten konden geven. Als team hebben we samen gevochten om de overwinning met 30-20 binnen te slepen!

In de kantine kregen we het mooie nieuws te horen dat onze concurrent ZAP had verloren, dus wij staan op 1 met 3 punten los 💪🏼!

Na de wedstrijd mochten we genieten van de heerlijke taarten die tante Hermien had gewonnen met haar rood-witte outfit! En hoe toepasselijk, een rood-witte 1!

Aanstaande zondag spelen we de uitwedstrijd tegen BEVO om 16:00 in de sporthal in Panningen. Het zou mooi zijn als we samen met onze top-supporters dit tripje kunnen maken. We gaan met de grote bus! Wil je mee, geef je dan snel op! We vertrekken om 12:50 bij de sporthal!